ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Джерела Суспільного: До вбивства Фаріон нападник готувався щонайменше місяць

Мовознавиця, громадська діячка Ірина Фаріон. Фото – Getty Images

До вбивства мовознавиці, громадської діячки Ірини Фаріон готувалися щонайменше місяць. Слідство вважає, що вбивство замовне, а чоловік, якого розшукує поліція, – виконавець.

Про це повідомляє "Суспільне Львів" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

На чоловіка, якого слідство вважає виконавцем, вказують свідки. Також, на думку слідчих, у нього можуть бути спільники. Як саме вони були залучені до вбивства, наразі не повідомляють.

За версією правоохоронців, чоловік, якого зараз розшукує поліція, обрав такий одяг, зокрема окуляри та капелюх для маскування. Вперше його зафіксували камери 11 липня. Чоловік приходив у двір щодня, крім суботи та неділі, в однаковому одязі.

У розшукуваного була невелика сумочка, саме там, за версією правоохоронців, могла бути зброя. Хоча інколи він приходив у двір з порожніми руками. Щодо зброї наразі тривають експертизи, адже на місці замаху знайшли гільзу.

Щодо підозрілого чоловіка у дворі Ірини Фаріон повідомлень на лінію 102 не надходило. Також мовознавиця не зверталася до поліції щодо погроз.

Джерела Суспільного в правоохоронних органах повідомили, що є свідки, які вказують, що саме розшукуваний чоловік вистрілив в Ірину Фаріон. Наразі цей чоловік є основним підозрюваним у справі.

У день убивства чоловік о 17:03 вже очікував на Фаріон біля будинку. Коли вона вийшла, він один раз вистрілив у мовознавицю. Джерела в правоохоронних органах зазначили, що чоловік діяв професійно і прорахував усі варіанти розвитку подій. Під час замаху в районі, де жила мовознавиця, не працювали камери через відключення електроенергії.

Укрінформ із посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомляє, що серед опитаних свідків є ті, хто бачив, як відбулося вбивство.

Також, за даними джерел, підозрюваний виділявся з-поміж інших, адже в дні напередодні вбивства було дуже спекотно, а підозрюваний годинами перебував на сонці в теплому вбранні, навіть без води. Залишав своє місце чатування лише на кілька годин в обід.

Вбивство Ірини Фаріон

Як повідомляв ІМІ, мовознавиця, громадська діячка Ірина Фаріон померла в лікарні 19 липня 2024 року після замаху на неї. Серед причин замаху правоохоронці розглядають громадську та політичну діяльність, а також особисту неприязнь. Слідчі перевіряють й інші версії та мотиви злочину, зокрема замовне вбивство.  

Правоохоронці встановлюють особу та місце перебування чоловіка, який може бути причетним до вбивства Ірини Фаріон та назвали його прикмети.

Поховали Ірину Фаріон 22 липня на Личаківському цвинтарі Львова.

Liked the article?
Help us be even more cool!