ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти в Греції виступають проти криміналізації фейків

19.10.2021, 15:24
Фото – Louisa Gouliamaki / AFP
Фото – Louisa Gouliamaki / AFP

Профспілки журналістів у Греції вимагають від уряду відкликати поправку до законопроєкту, яка вводить кримінальну відповідальність за поширення неправдивої інформації, повідомляє Le Monde.

Міністерство юстиції Греції запропонувало таку поправку в межах реформи цивільного кодексу, за яку найближчими днями мають проголосувати в парламенті Греції. 

Така пропозиція спричинила багато галасу серед журналістської спільноти, профспілок Греції та Європейського Союзу. Журналісти вимагають від уряду відкликати поправку. Спілка грецьких редакторів (Esiea) зазначає, що “поправка не містить чіткого формулювання, що таке неправдива інформація. Той спосіб, у який цей термін визначено, є неоднозначним і може призвести до зловживання санкціями проти журналістів”.

Якщо парламент Греції ухвалить таке нововведення, то на журналістів можуть накладати штрафи або позбавляти волі на строк до пів року за обвинуваченням у поширенні “неправдивої інформації, яка може спричинити занепокоєння чи побоювання в суспільстві або підірвати довіру до національної економіки, здатності оборонної потужності країни чи охорони здоров’я”. Видавцю чи власнику ЗМІ також загрожує тюремне ув’язнення та фінансові санкції.

Liked the article?
Help us be even more cool!