ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський вважає, що потрібно боротися з фейками, але не з чесними журналістами

11.02.2020, 15:30
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Президент України Володимир Зеленський вважає, що потрібно боротися з дезінформацією і фейками, які розколюють країну, але не з чесними журналістами.

Про це він сказав в інтерв'ю Інтерфаксу-Україна, коментуючи законопроєкт про дезінформацію.

“Планів, що найближчим часом ми приймемо якийсь закон, щоб “затиснути”, “закрутити” журналістів, у мене зовсім немає. Про нас і так стільки всього вже було вигаданого. Я дуже ліберально ставлюся до телебачення, до журналістики, тому що моя колишня професія дуже сильно з цим пов'язана. У мене немає жодного бажання втручатися в чесну роботу журналістів”, – сказав він.

Інше питання, зазначив Зеленський, – це фейки.

“Головна проблема дезінформації – в тому, що вона сприяє розколу нашої країни. Якісь платформи, якісь бенефіціари неукраїнські з різних куточків світу за якісь кошти просто роблять брудну роботу. Це політика, така агресивна медійна політика. Проти таких людей, проти таких платформ повинні бути якісь хоча б фіксації, якісь санкції”, – наголосив він.

Президент зазначив, що проти України діють системні платформи дезінформації, які “впливають на суспільне здоров'я та породжують чвари”.

Він звернув увагу, що всі цивілізовані країни сьогодні борються з дезінформацією і фейками, США і Велика Британія були першими, хто спрямував досить серйозні кошти на програми боротьби з дезінформацією.

Як повідомляв ІМІ, 20 січня Міністерство культури, молоді та спорту України виклало на своєму сайті порівняльну таблицю проєкту закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації” і запросило на 28 січня на обговорення цього законопроєкту.

27 січня представники медійної спільноти та громадських організацій рекомендували Міністерству культури, молоді та спорту утриматися від реєстрації законопроєкту “про дезінформацію” в парламенті.

27 січня Комісія з журналістської етики (КЖЕ) оприлюднила заяву з вимогою до уряду та Міністерства культури, молоді та спорту – зняти з розгляду так званий законопроєкт щодо дезінформації та розпочати процес підготовки законодавчих змін з нуля.

“Репортери без кордонів” вважають законопроєкт про дезінформацію (“Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації”) таким, що може “становити загрозу для свободи преси”.

Liked the article?
Help us be even more cool!