ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінкульт оприлюднив законопроєкт про дезінформацію і запрошує на обговорення

21.01.2020, 11:05
Фото – stateofdigitalpublishing.com
Фото – stateofdigitalpublishing.com

Міністерство культури, молоді та спорту України запрошує 28 січня на обговорення проєкту закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації”. Про це повідомляється на сайті міністерства.

На своєму сайті Мінкульт виклав порівняльну таблицю цього законопроєкту.

“Законопроєкт покликаний забезпечити реалізацію права громадян на доступ до достовірної збалансованої інформації через запровадження механізмів боротьби з дезінформацією в інформаційному просторі України та підвищення рівня медіаграмотності населення в умовах гібридної агресії РФ”, – йдеться в повідомленні.

До участі запрошуються представники ЗМІ, профільних інституцій та громадських організацій, медіаексперти та медіаюристи. Від однієї організації може зареєструватися лише один учасник без можливості заміни протягом дня.

Для участі потрібно зареєструватися тут.

Початок о 9:30 28 січня. Місце проведення буде повідомлено додатково.

Як повідомляв ІМІ, 17 січня Міністерство культури, молоді та спорту презентувало законопроєкт про протидію дезінформації, який передбачає встановлення кримінальної та адміністративної відповідальності за поширення дезінформації.

Також законопроєкт передбачає створення посади уповноваженого з питань інформації.

У законопроєкті “Про протидію дезінформації”, розробленому Міністерством культури, молоді та спорту, передбачено створення організації журналістського самоврядування, яка видаватиме посвідчення професійного журналіста.

Liked the article?
Help us be even more cool!