ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Я думаю, що буде велика дискусія щодо закону про медіа, – Стефанчук

25.07.2022, 12:11
Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук прогнозує, що серед тих євроінтеграційних законопроєктів, які планує ухвалити український парламент, найбільші дискусії стосуватимуться законів про медіа і національні меншини.

Про це він заявив в ефірі українських телеканалів, повідомляє Укрінформ.

Він зазначив, що серед євроінтеграційних законодавчих ініціатив немає якихось таких, які б негативно впливали на життя пересічного громадянина.

“Є ті, які можуть викликати дискусію, і це нормально. Зокрема, я думаю, що буде велика дискусія щодо закону про медіа, буде дискусія по закону про національні спільноти. Але ми маємо просто закладати в них директиви ЄС, бо в нас є дороговказ на ці директиви, і вже вести нашу дискусію в межах тільки одного питання – відповідає чи не відповідає директивам ЄС. І тому тут знімаються будь-які інші бажання чи якісь інші впливи”, – сказав Стефанчук.

За його словами, в України наразі одна дорога – це шлях до ЄС. “І тому будь-яке законодавство буде в першу чергу співмірятися з тими цінностями, принципами, регламентами й директивами ЄС, до яких ми намагаємося дійти”, – сказав спікер.

Як повідомляв ІМІ, 1 липня низка громадських організацій, які працюють у сфері медіа, закликали владу відкрито обговорити, допрацювати й ухвалити нове законодавство про медіа.

Законопроєкт “Про медіа” №2693-д з 2019 року чекає на перше читання. Ще 14 липня 2020 року Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики розглянув проєкт та рекомендував Верховній Раді прийняти його за основу в першому читанні та врахувати надані комітетом пропозиції.

23 червня глави держав та урядів ЄС ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС. Однією з вимог є ухвалення закону про медіа. 

Законопроєкт “Про медіа” (№2693), який був зареєстрований у Верховній Раді 27 грудня 2019 року, пропонував запровадити спільне регулювання у сфері медіа як поєднання функцій та засобів державного регулювання і галузевого саморегулювання.

Liked the article?
Help us be even more cool!