ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Велика Британія оштрафувала TikTok майже на $16 млн за зловживання даними дітей

04.04.2023, 14:00
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

Британська служба захисту даних оштрафувала TikTok на 12,7 млн фунтів стерлінгів ($15,88 млн) за численні порушення закону про захист даних, зокрема за використання персональних даних дітей віком до 13 років без згоди батьків.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на британське видання The Independent.

Офіс комісара з питань інформації (ICO) оголосив про штраф вранці 4 квітня після “низки порушень закону про захист даних, включно з неправомірним використанням персональних даних дітей”.

ICO стверджує, що TikTok не отримав згоди батьків приблизно 1,4 мільйона британських дітей віком до 13 років, які використовують платформу.

“Існують закони, які гарантують, що наші діти будуть у такій самій безпеці в цифровому світі, як і у фізичному. TikTok не дотримувався цих законів”, – заявив комісар з питань інформації Великої Британії Джон Едвардс.

“Як наслідок, приблизно мільйон дітей віком до 13 років отримали доступ до платформи, а TikTok збирав і використовував їхні персональні дані”, – додав Едвард.

У британській службі підкреслили, що TikTok не зробив досить, щоб перевірити, хто користується їхньою платформою, і не вжив достатніх заходів, щоб закрити доступ для неповнолітніх дітей.

Як повідомляв ІМІ, використання китайського застосунку TikTok у держустановах заборонили Нова Зеландія, Бельгія, Чехія, Данія, Канада, Європарламент, Єврокомісія, Рада ЄС, Велика Британія, Австралія.

У грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати.

23 березня гендиректор TikTok Шоу Цзи Чу під час виступу в Конгресі США заперечив, що застосунок ділиться даними або має зв’язки з Комуністичною партією Китаю, але не зміг розвіяти тривогу американської влади щодо безпеки китайської соцмережі.

Liked the article?
Help us be even more cool!