ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії припинив роботу оскарівський комітет

У Росії припинив роботу оскарівський комітет. Про це повідомив російський продюсер, член Російського оскарівського комітету Федір Попов російському пропагандистському ТАСС.

За його словами, "висування на премію американської кіноакадемії "Оскар" в ситуації, що склалася, коли Росія обкладена санкціями, а російська культура, спорт і не тільки зазнають гонінь і заборон, видавалося б гранично недоречним".

Водночас із повідомлення видання не зрозуміло, чи знає Попов, чому саме російські культура і спорт опинилися під санкціями.

Щороку комітет висував російські кінокартини на премію в номінації "Кращий фільм іноземною мовою".

Втім, минулого року росіяни не висунули фільм на "Оскар", але на той момент про припинення роботи комітету ще не йшлося.

Як повідомляв ІМІ, документальний фільм "20 днів у Маріуполі" українського журналіста і фотографа Мстислава Чернова представлятиме Україну серед претендентів на номінацію на премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії "Найкращий міжнародний повнометражний фільм". Разом із Черновим над фільмом працювали фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко. У стрічці показано початок повномасштабного вторгнення, бомбардування пологового будинку та порятунок автора стрічки та його колег з Associated Press із оточеного російськими військами міста.

Словаччина висунула на премію "Оскар" у цій номінації картину "Фотофобія" режисерів Івана Остроховського і Павола Пекарчика. Фільм розповідає про 12-річного Микиту, який з родиною живе на станції харківського метро. Тут вони ховаються від страшної війни, що вирує надворі. Для сім'ї Микити денне світло – синонім смертельної небезпеки, тому хлопчику не дозволяють виходити назовні. Безцільно блукаючи покинутими вагонами й заповненими платформами, Микита зустрічає 11-річну Віку, і перед ним відкривається новий світ. Коли їхній зв’язок зміцнюється, діти знову знаходять сміливість відчути сонце на своїх обличчях.

Liked the article?
Help us be even more cool!