ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацспротив: Окупанти привезли до Маріуполя проросійського пропагандиста з Туреччини

Росіяни привезли до окупованого Маріуполя іноземних пропагандистів, для яких тур зруйнованим окупантами містом провели місцеві колаборанти, повідомив Центр національного спротиву (ЦНС).

Як зазначає ЦНС, серед представників турецьких ЗМІ, які охоче повторюють кремлівські наративи, був співробітник турецького видання Aydinlik Йігіт Санер. Він “побачив” на вулицях Маріуполя мешканців, які стали щасливими тільки після того, як сюди прийшла Росія. 

Йігіт Санер. Фото – Аydinlik

У своєму матеріалі від 14 жовтня 2024 року Санер називає батальйон “Азов” неонацистським, а також цитує проросійського американського медійника Патріка Ланкастера, який із 2014 року живе в окупованому Донецьку і нібито був у Маріуполі під час захоплення міста. Ланкастер розповів йому, що “українці обстрілювали місто з артилерії”, “Азов” убивав цивільних”, “люди радісно зустрічали росіян”, а “російська армія не бомбардувала місто”.

Як зазначає Центр нацспротиву, такі “тури” на окуповані Росією території для псевдожурналістів стали систематичними. Окрім медійників, сюди привозять і так званих політиків. За даними центру, нещодавно Донецьк відвідав один з лідерів проросійської опозиції Вірменії Андранік Теванян.
“Такі візити створюють у світу хибне враження про легітимність окупації України та є спробою перевірити реакцію міжнародної спільноти, щоб заохотити інших союзників кремля відвідувати окуповані території”, – зауважує ЦНС.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2023 року російські окупанти привезли на Запорізьку атомну електростанцію пропагандистів та іноземних журналістів. 

Нагадаємо, відповідно до українського законодавства, пункти пропуску на тій ділянці українсько-російському кордону, яка пролягає на окупованих територіях, не працюють. Також їх закрито в Криму. Потрапити легально на окуповані території можна лише з боку підконтрольної Україні території, маючи відповідний дозвіл. Російські або ж інші діячі, які приїздять на окуповані території задля пропаганди або матеріальної підтримки російської армії, такого дозволу не мають.

Liked the article?
Help us be even more cool!