ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд повернув Яневському скаргу на бездіяльність слідчого в справі щодо Мендель

30.10.2019, 11:20
Фото – фейсбук Данила Яневського
Фото – фейсбук Данила Яневського

Солом'янський районний суд Києва ухвалив повернути журналісту Данилу Яневському скаргу на бездіяльність слідчого в справі щодо речниці Президента Юлії Мендель. Про це йдеться в ухвалі суду від 21 жовтня, повідомляє “Детектор медіа”.

У документі зазначається, що скаргу не прийняли через порушення строків її подання.

“Повернення скарги не позбавляє права повторного звернення до слідчого судді, суду в порядку, передбаченому КПК України, але із клопотанням про поновлення пропущеного строку”, – повідомляється в ухвалі.

В ефірі skrypin.ua Данило Яневський повідомив позицію свого адвоката щодо цієї ухвали.

“Адвокат по пунктах сказав, що це рішення протиправне і юридичний нонсенс. Зокрема, тому, що це рішення ухвалювалось без виклика мене, подавача цієї скарги, до суду. Адвокат сказав, що коли ми побачимо рішення, яке вишлють поштою, то будемо вирішувати, що робити далі. Варіантів є декілька: переподати в інший районний суд, також можемо подати звернення до Вищої ради правосуддя щодо цієї судді, але тільки тоді, коли ми отримаємо на руки цей текст. І він сказав, що це грубе порушення ст. 214 кримінально-процесуального кодексу, яке є імперативною нормою: прийшов папір – повинні автоматично включити в реєстр. Ми дякуємо судді Вікторії Сергіївні, ми не зліземо з цієї теми”, – зазначив Яневський.

Як повідомляв ІМІ, 7 жовтня журналіст Данило Яневський звернувся до Солом’янського управління поліції із заявою щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів Радіо Свобода Сергія Андрушка та Крістофера Міллера з боку речниці Президента України Володимира Зеленського Юлії Мендель.

15 жовтня журналіст Данило Яневський подав скаргу до Солом’янського районного суду Києва на бездіяльність слідчого, який не повідомив йому про початок досудового розслідування щодо прессекретарки Президента України Юлії Мендель.

У вересні в Києві прессекретарка Президента Юлія Мендель відштовхнула кореспондента Радіо Свобода Сергія Андрушка, аби захистити Володимира Зеленського від запитання журналіста. 

Зі свого боку Юлія Мендель зазначила, що не штовхала Сергія Андрушка, і додала, що журналісти не мають порушувати безпеки першої особи.

Радіо Свобода опублікувало повне відео інциденту.

27 вересня журналіст Радіо Свобода Крістофер Міллер та журналістка видання “Лівий берег” Наталія Шимків повідомили, що нещодавно також зіткнулися з подібною поведінкою прессекретарки Президента Юлії Мендель.

30 вересня Медіарух та інші представники медіа закликали Президента України Володимира Зеленського особисто публічно відреагувати на загрозливу тенденцію перешкоджання роботі журналістів та медіа з боку працівників Офісу Президента.

30 вересня неформальна спільнота незалежних журналістів “Ініціатива 34” виступила з вимогою звільнення речниці Президента України Юлії Мендель через “непрофесійну та неетичну” поведінку щодо журналістів.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!