ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд арештував вилучене під час обшуків майно в справі про вбивство Ірини Фаріон

Ірина Фаріон. Фото – philharmonia.lviv.ua

Галицький районний суд арештував майно, яке правоохоронці вилучили 14 серпня під час обшуків у справі про вбивство мовознавиці Ірини Фаріон. Серед речей є пістолет ФОРТ 12-Р та набої. Наразі невідомо, кому належить ця зброя і чи була вона використана як знаряддя злочину.

Текст ухвали оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє Суспільне.

Суд розглянув клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров'я особи, та постановив арештувати таке майно, вилучене під час обшуку 14 серпня:

  • пістолет ФОРТ 12-Р, магазин, 12 набоїв 9 ПА, 138 набоїв 9 ПА;
  • пара червоних рукавиць;
  • два мобільні телефони із сім-картками та планшет;
  • наждачний папір, свердла, викрутки, штангенциркулі, пружини, протирки, шомполи;
  • дві книжечки;
  • упаковка від стартового пакета мобільного оператора;
  • коробки від мобільних телефонів.

У тексті ухвали зашифровано дані про місце обшуку, а також про особу, в якої його проводили. Також немає даних, кому належить зброя, а тому не можна стверджувати, що саме вона стала знаряддям злочину.

Вилучені в результаті обшуків речові докази скерували на експертизи, розповіла Суспільному речниця поліції Львівської області Світлана Добровольська:

"Поліція проводить ряд заходів, спрямованих на встановлення місцезнаходження знаряддя вбивства. Вилучені у результаті обшуків речові докази направляються на проведення експертиз. Слідчі дії тривають".

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена у Львівському апеляційному суді протягом п'яти днів із дня її оголошення.

Вбивство Ірини Фаріон

Як повідомляв ІМІ, мовознавиця, громадська діячка Ірина Фаріон померла в лікарні 19 липня 2024 року після замаху на неї. 

Напад на Ірину Фаріон кваліфікували за ч. 1 ст. 115 ("Умисне вбивство") Кримінального кодексу України. Серед причин замаху правоохоронці розглядають громадську та політичну діяльність, а також особисту неприязнь. Слідчі перевіряють й інші версії та мотиви злочину, зокрема замовне вбивство, а також не відкидають у вбивстві "російський слід".

21 липня правоохоронці оголосили в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства Ірини Фаріон, та назвали його прикмети.

Поховали Ірину Фаріон 22 липня на Личаківському цвинтарі Львова.

Раніше джерела Суспільного в правоохоронних органах повідомили, що до вбивства Фаріон готувалися щонайменше місяць. Слідство вважає, що вбивство замовне, а чоловік, якого розшукує поліція, – виконавець.

25 липня правоохоронці затримали підозрюваного в її вбивстві. Голова МВС Ігор Клименко повідомив, що підозрюваний у вбивстві Фаріон готувався до скоєння злочину щонайменше два місяці.

26 липня відбувся спільний брифінг Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Офісу генерального прокурора та Служби безпеки України, де розповіли деталі затримання підозрюваного.

5 серпня 2024 року Львівський апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, який ухвалив підозрюваному у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права застави.

Liked the article?
Help us be even more cool!