ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Співробітники 4 каналу з лютого залишаються без зарплатні

20.07.2022, 13:03
Фото – 4 канал
Фото – 4 канал

Журналісти 4 каналу після незначних виплат у лютому залишаються без зарплатні та не мають доступу до офісу телеканалу, повідомляє “Детектор медіа”.

Як пише видання, за п’ять місяців з початку великої війни частина працівників звільнилася, частина – пішла служити в армію, однак більшість залишається штатними працівниками 4 каналу.

Після незначних виплат у лютому ніхто з працівників грошей не отримував; канал також винен державі мільйони гривень за трансляцію. У березні канал почав ретранслювати спільний телемарафон “Єдині новини” й робить це досі.

Зараз команда не має доступу до офісу телеканалу: люди навіть не можуть потрапити на свої робочі місця, щоб забрати речі.

За інформацією видання, працівники кілька місяців тому обговорювали ідею забрати собі або розпродати майно каналу, яке залишилося в офісі, щоб бодай частково виплатити борги, однак юристи порадили цього не робити: це незаконно.

Зараз канал транслює марафон, однак не має жодного способу заробляти гроші, щоб розрахуватись із боргами перед колективом та державою. 

Журналісти каналу нагадали, що після купівлі мовника нардепом-колаборантом Олексієм Ковальовим новою керівницею 4 каналу стала колишня журналістка каналу “Україна” Яна Іщенко.

Редакційна політика не змінилася, хоча за рішенням Ковальова припинилася співпраця з ведучими Бориславом Березою, Остапом Дроздовим та Антоном Мухарським. Ведучі пов’язували це з їхньою позицією, критичною до влади.

З приходом нової генеральної продюсерки кількість ефірів та навантаження на працівників 4 каналу зросли, а зарплатня – ні.

Головна гостьова редакторка 4 каналу Катерина Бичихіна повідомила виданню, що в січні було багато вихідних і канал фактично працював за допомогою раніше записаного контенту.

“Сказати, що ми перепрацьовували, – це нічого не сказати. Яна Іщенко могла писати о другій ночі, що о шостій ранку ми маємо бути на роботі. Ми працювали по 12 годин на добу і практично жили на каналі”, – розповіла вона.

На цей час на каналі було близько двох сотень штатних працівників, ще кількох привела Яна Іщенко.

24 лютого, коли почалося повномасштабне вторгнення Росії, працівники 4 каналу питали Яну Іщенко в спільному чаті, чи виходити їм на роботу. За словами Катерини, вона не відповіла; колектив вирішив працювати.

“Частина колег живе в Гостомелі, Ірпені та Бучі. Вийшовши на роботу, вони більше не повернулися додому. А в багатьох з них не лишилося домівок. До обіду ми робили ефір попри вибухи, а Яна так і не вийшла на зв’язок”, – розповіла Катерина.

Згодом, отримуючи від працівників 4 каналу запитання щодо зарплатні, Яна Іщенко відповідала, що не має ані грошей, ані відповідальності за виплати. І зрештою, за словами Катерини Бичихіної, зовсім зникла з радарів.

Видання звернулося до Яни Іщенко, вона відповіла, що більше не працює на каналі, й порадила звертатися до директора.

Як повідомляв ІМІ, наприкінці грудня 2021 року стало відомо, що Олексій Ковальов купив 4 канал.

8 червня Ковальов зізнався, що співпрацює з російськими загарбниками, і підтримав захоплення Херсонщини росією. Цього ж дня ДБР повідомило про порушення кримінального провадження щодо Ковальова за колабораційну діяльність.

6 липня Ковальову оголосили підозру в державній зраді та пособництві державі-агресору. Він вивозив з Херсонщини продукти до Криму, завозив звідти пально-мастильні матеріали для агресора, віддав для розміщення окупаційних військ санаторій в Голій Пристані. А 15 липня Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави та оголошено в розшук. Суд арештував майно Ковальова для конфіскації на користь держави.

Liked the article?
Help us be even more cool!