ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ДБР розповіли, як саме Ковальов співпрацює з окупантами

07.07.2022, 14:44
Фото – фейсбук Олексія Ковальова / Суспільне
Фото – фейсбук Олексія Ковальова / Суспільне

Народний депутат, власник 4 каналу Олексій Ковальов, якому повідомлено про підозру в державній зраді, відзначився тим, що вивозив з Херсонщини продукти до Криму, завозив звідти пально-мастильні матеріали для агресора, віддав для розміщення окупаційних військ санаторій в Голій Пристані.

Про це в ефірі телемарафону сказала радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян, повідомляє Укрінформ.

“Розслідування також встановило, що на додаток до скоєного він спочатку добровільно обійняв посаду заступника голови в незаконно створеному так званому уряді держави-агресора, а ще раніше – співпрацював з окупантами на Херсонщині і, я нагадаю, постачав харчі й продукти до Криму, завозив з півострова пально-мастильні матеріали. У Голій Пристані віддав санаторій для розміщення рашистів. А потім він розповідав у соцмережах, що співпрацює з окупантами й вважає, що рф надовго”, – сказала Сапьян.

Як повідомляв ІМІ, 6 липня ДБР оголосило народному депутату Олексію Ковальову підозру в державній зраді та пособництві державі-агресору. 

На початку липня Ковальова призначили “заступником голови з питань сільського господарства” в окупаційній владі Херсонщини.

Ковальов 30 червня вперше зʼявився на відео після замаху, він перебував у лікарні. Замах на Ковальова стався 22 червня на окупованій частині Херсонщини, у місті Гола Пристань: підірвали його машину. Керівник ГУР України Кирило Буданова підтвердив, що щодо Ковальова була вчинена “певна дія”.

8 червня Ковальов зізнався, що співпрацює з російськими загарбниками, і підтримав захоплення Херсонщини росією. Цього ж дня ДБР повідомило про порушення кримінального провадження щодо Ковальова за колабораційну діяльність.

28 квітня фракція “Слуга народу” у Верховній Раді зупинила членство народного депутата Олексія Ковальова та звернулася до генерального прокурора і голови СБУ щодо порушення справи для розслідування обставин його перебування на тимчасово окупованій частині Херсонської області. Депутата підозрюють у державній зраді.

Також Ковальова виключили зі складу парламентської фракції політичної партії “Слуга народу”.

Олексій Ковальов назвав “несподіваним” і безпідставним рішення зупинити його членство у фракції “Слуга народу”. 

28 квітня колектив 4 каналу попросив суспільство не ототожнювати працівників телеканалу з поведінкою власника телеканалу Олексія Ковальова. Канал заявив, що Ковальов з перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну не виходив на зв'язок та не надав телеканалу і його працівникам жодної підтримки.

Наприкінці грудня 2021 року стало відомо, що Олексій Ковальов купив в екснардепа Дмитра Добродомова 4 канал.

Liked the article?
Help us be even more cool!