ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ковальову повідомлено про підозру в держзраді та пособництві рф – ДБР

06.07.2022, 17:12
Фото – фейсбук Олексія Ковальова
Фото – фейсбук Олексія Ковальова

Народному депутату Олексію Ковальову повідомлено про підозру в державній зраді та пособництві державі-агресору. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

ДБР ще у квітні 2022 року відкрило кримінальне провадження відносно Ковальова, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам.

За даними слідства, на початку липня цього року він обійняв посаду заступника голови в незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора “уряді Херсонської області”.

Також народний депутат 8 червня 2022 року на своїй сторінці в соціальній мережі розмістив публікацію про нібито інтеграцію до країни-агресора частини України для здійснення впливу на громадськість та маніпуляцію свідомості.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв ІМІ, на початку липня нардепа-колаборанта, власника 4 каналу Олексія Ковальова призначили “заступником голови з питань сільського господарства” в окупаційній владі Херсонщини.

Ковальов 30 червня вперше зʼявився на відео після замаху, він перебував у лікарні. Замах на Ковальова стався 22 червня на окупованій частині Херсонщини, у місті Гола Пристань: підірвали його машину. Керівник ГУР України Кирило Буданова підтвердив, що щодо Ковальова була вчинена “певна дія”.

8 червня Ковальов зізнався, що співпрацює з російськими загарбниками, і підтримав захоплення Херсонщини росією. Цього ж дня ДБР повідомило про порушення кримінального провадження щодо Ковальова за колабораційну діяльність.

28 квітня фракція “Слуга народу” у Верховній Раді зупинила членство народного депутата Олексія Ковальова та звернулася до генерального прокурора і голови СБУ щодо порушення справи для розслідування обставин його перебування на тимчасово окупованій частині Херсонської області. Депутата підозрюють у державній зраді.

Також Ковальова виключили зі складу парламентської фракції політичної партії “Слуга народу”.

Олексій Ковальов назвав “несподіваним” і безпідставним рішення зупинити його членство у фракції “Слуга народу”. 

28 квітня колектив 4 каналу попросив суспільство не ототожнювати працівників телеканалу з поведінкою власника телеканалу Олексія Ковальова. Канал заявив, що Ковальов з перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну не виходив на зв'язок та не надав телеканалу і його працівникам жодної підтримки.

Наприкінці грудня 2021 року стало відомо, що Олексій Ковальов купив в екснардепа Дмитра Добродомова 4 канал.

Liked the article?
Help us be even more cool!