ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд арештував майно Ковальова

16.07.2022, 12:58
Фото - фейсбук Олексія Ковальова/Суспільне
Фото - фейсбук Олексія Ковальова/Суспільне

За матеріалами Державного бюро розслідувань суд арештував майно депутата-зрадника Олексія Ковальова для конфіскації на користь держави. 

Про це повідомляється на сайті ДБР.

Зокрема, арештовано частки фігуранта в статутних капіталах трьох юридичних осіб, а також його банківські рахунки. Загальна вартість корпоративних прав складає понад 4,7 млн гривень. 

Однією з юридичних осіб, 100% статутного капіталу якої арештовано, є ТОВ “ТРК “Інтеррадіо” - український інформаційно-розважальний телеканал “4 канал”.

Як повідомляв ІМІ, 15 липня Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави та оголошено в розшук.

У червні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення попросила СБУ та РНБО перевірити факти, що свідчать про ознаки колабораціонізму в діях Ковальова.

У разі підтвердження, зазначала Нацрада, потрібно вжити заходів для скасування реєстрації і припинення діяльності ТОВ “ТРК “Інтеррадіо” (4 канал), кінцевим бенефіціарним власником якого він є.

Олексій Ковальов, відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, є власником ТОВ “ТРК “Інтеррадіо”, яке має ліцензію Національної ради на супутникове мовлення з логотипом “4” (комбіноване). Крім того, ця компанія є власником ТОВ “Корона санрайс”, яке також має ліцензію на цифрове мовлення в мультиплексі МХ-5 з логотипом “4”.

6 липня Олексію Ковальову оголосили підозру в державній зраді та пособництві державі-агресору. Він вивозив з Херсонщини продукти до Криму, завозив звідти пально-мастильні матеріали для агресора, віддав для розміщення окупаційних військ санаторій в Голій Пристані.

На початку липня Ковальова обійняв посаду заступника голови в незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора “уряді Херсонської області”.

8 червня Ковальов зізнався, що співпрацює з російськими загарбниками, і підтримав захоплення Херсонщини росією. Цього ж дня ДБР повідомило про порушення кримінального провадження щодо Ковальова за колабораційну діяльність.

28 квітня колектив 4 каналу попросив суспільство не ототожнювати працівників телеканалу з поведінкою власника телеканалу Олексія Ковальова. Канал заявив, що Ковальов з перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну не виходив на зв'язок та не надав телеканалу і його працівникам жодної підтримки.

Наприкінці грудня 2021 року стало відомо, що Олексій Ковальов купив в екснардепа Дмитра Добродомова 4 канал.

Liked the article?
Help us be even more cool!