ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ веде перемовини з Google та Apple про заборону російських додатків

05.11.2020, 16:03
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України веде перемовини з Google та Apple про заборону російських застосунків. Про це СБУ повідомила у відповідь на запит Радіо Свобода.

“Станом на сьогодні тривають перемовини з компаніями Google та Apple щодо правових шляхів припинення реалізації мобільних застосунків, розроблених юридичними особами, щодо яких запроваджено спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) і які забезпечують доступ до заборонених на території України ресурсів / сервісів”, – розповіли в СБУ.

Як повідомляв ІМІ, 9 жовтня СБУ повідомила, що звернулася до компаній Google та Apple щодо блокування заборонених російських застосунків в електронних магазинах компаній.

8 жовтня стало відомо, що СБУ закликала компанії “Google, LLC” і “Apple Inc.” припинити реалізацію на території України через магазини додатків “Play Market” і “App Store” мобільних застосунків російських соцмереж.

Рада національної безпеки та оборони України може розпочати облік українських користувачів російської соцмережі “ВКонтакті” вже за пів року. За цей час має бути затверджена стратегія інформаційної та кібербезпеки України.

25 вересня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що держава ставитиме на облік людей, які використовують вконтакті.

22 вересня стало відомо, що українські спеціалісти з кібербезпеки взаємодіють з міжнародними колегами для напрацювання заходів щодо блокування російської соцмережі “ВКонтакті” на території України.

16 вересня Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) повідомило, що готує звернення до компаній Apple та Google з вимогою вилучити мобільний застосунок “ВКонтакті” з переліку доступних завантажень для українських користувачів.

15 вересня заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Сергій Демедюк заявив, що активізація роботи російських соціальних мереж напередодні виборів може становити загрозу національній безпеці України й має на меті збір російськими спецслужбами даних про українських громадян та поширення дезінформації для впливу на громадську думку і маніпулювання нею.

12 вересня розробники соціальної мережі “ВКонтакті” повідомили, що в Україні VK тепер через мобільний додаток можна користуватися без VPN.

14 травня 2020 року Президент України Володимир Зеленський своїм указом №184/2020 увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 14 травня “Про застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”. Санкції продовжено на три роки, до 2023-го. Вони передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакті” й “Однокласники”, а також до сервісів Яндекса і Mail.ru.

Liked the article?
Help us be even more cool!