ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Користувачів вконтакті в Україні ставитимуть на облік – секретар РНБО

25.09.2020, 12:37
Фото – "День"
Фото – "День"

Держава ставитиме на облік людей, які використовують російську соціальну мережу "ВКонтакті", і в разі продовження поширення забороненого російського контенту вони матимуть справу з Національною поліцією.

Про це заявив 25 вересня секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов під час Zoom-конференції "Цифрова трансформація держави: перспективи та ризики кібербезпеки", повідомляють "Факти" з посиланням на Міністерство цифрової трансформації України

“Це їхня (користувачів. – Ред.) також відповідальність. Справа в тому, що нині та система, яка починає працювати, дозволить нам мати інформацію про тих користувачів, які використовують цю соцмережу. Вони всі будуть на обліку”, – сказав Данілов.

Водночас, якщо громадяни поширюватимуть російський контент в Україні, то вони матимуть проблеми з Нацполіцією, додав глава РНБО.

Як повідомляв ІМІ, 12 вересня розробники соціальної мережі “ВКонтакті” повідомили, що в Україні VK тепер через мобільний додаток можна користуватися без VPN.

15 вересня заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Сергій Демедюк заявив, що активізація роботи російських соціальних мереж напередодні виборів може становити загрозу національній безпеці України й має на меті збір російськими спецслужбами даних про українських громадян та поширення дезінформації для впливу на громадську думку і маніпулювання нею.

16 вересня Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) повідомило, що готує звернення до компаній Apple та Google з вимогою вилучити мобільний застосунок “ВКонтакті” з переліку доступних завантажень для українських користувачів.

22 вересня стало відомо, що українські спеціалісти з кібербезпеки взаємодіють з міжнародними колегами для напрацювання заходів щодо блокування російської соцмережі “ВКонтакті” на території України.

14 травня 2020 року Президент України Володимир Зеленський своїм указом №184/2020 увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 14 травня “Про застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”. Санкції продовжено на три роки, до 2023 року і передбачають блокування доступу до російських соцмереж “Вконтакті” й “Однокласники”, а також до сервісів Яндекса і Mail.ru.

Liked the article?
Help us be even more cool!