ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери пробили захист "Київстару" через обліковий запис співробітника

Photo credits by Olemedia from Getty Images Signature
Photo credits by Olemedia from Getty Images Signature

Кібератака на національного оператора "Київстар" відбулася через скомпрометований обліковий запис одного зі співробітників компанії. Про це заявив в ефірі телемарафону 13 грудня президент "Київстару" Олександр Комаров, повідомляє NV.

За його словами, хакери змогли потрапити всередину інфраструктури компанії завдяки цьому обліковому запису, пробивши в такий спосіб захист компанії.

Це доводить, сказав Комаров, що навіть найбільш захищена інфраструктура може бути уражена.

Він пояснив, що "Київстар" використовує для захисту найсучасніші технології від глобальних постачальників. 

За його словами, з початку повномасштабного вторгнення РФ оператор відбив близько 500 "більш-менш серйозних" кібератак. Однак у будь-якій організації можуть бути люди, які "умовно наводять російські ракети або віддають свої паролі", додав президент компанії.

Як повідомляв ІМІ, зранку 12 грудня в роботі оператора мобільного зв'язку "Київстар" стався масштабний збій. Також немає доступу до інтернету, неможливо ввійти в мобільний застосунок "Київстар". Сайт компанії не працює.

Компанія "Київстар" заявила про потужну хакерську атаку, яка стала причиною технічного збою.

Через проблеми в роботі "Київстару" деякі POS-термінали, банкомати та термінали самообслуговування ПриватБанку можуть працювати нестабільно або не мати зв’язку.

У застосунку мобільного оператора Vodafone спостерігаються технічні проблеми.

На monobank вчиняють масовану DDoS-атаку, повідомив співзасновник банку Олег Гороховський.

Також масштабний збій сервісів компанії "Київстар" призвів до непрацездатності незначної частини банкоматів, POS-терміналів та інформативно-платіжних терміналів Ощадбанку.

У Сумах, на Харківщині та частині Київщини через збій у роботі "Київстару" не працює система оповіщення про повітряні тривоги.

Гендиректор "Київстару" Олександр Комаров заявив, що внаслідок хакерської атаки частково зруйновано IT-інфраструктуру компанії.

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на "Київстар". Одна з версій, яку розглядають зараз слідчі, – за хакерською атакою можуть стояти спецслужби РФ.

Також СБУ стверджує, що російське хакерське угруповання "Солнцепек", яке взяло на себе відповідальність за кібератаку на "Київстар", є підрозділом Головного управління генштабу збройних сил РФ.

Як пише dev.ua, "Солнцепек" раніше брало на себе відповідальність за атаки Суспільне, 24 канал, "Гордон", провайдерів та Міністерство розвитку громад та територій. Ця група, за даними видання, може бути пов'язана з елітним підрозділом хакерів ГРУ Sandworm, який працює на Кремль. 

Як повідомили в Держспецзв’язку, абонентам "Київстару" заблокували доступ до національного роумінгу, щоб не перевантажувати інші мережі мобільних операторів.

У "Київстарі" запевнили, що попри збій у роботі, який стався після хакерської атаки 12 грудня, абонентська інформація та персональні дані перебувають у безпеці.

Liked the article?
Help us be even more cool!