ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рівненський футбольний клуб "Верес" оштрафували за інтерв'ю недержавною мовою

28.12.2021, 11:14
Фото – epravda.com.ua
Фото – epravda.com.ua

Рівненський футбольний клуб “Верес” оштрафували за те, що його футболіст дав післяматчеве інтерв'ю недержавною мовою. Керівництво клубу запевняє, що тепер інтерв'ю та коментарі будуть лише українською.

Про це йдеться на сайті клубу, повідомляє Громадське.

Рішення про штраф ухвалив контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу через порушення регламенту, який зобов'язує представників клубу давати післяматчеві інтерв'ю українською мовою.

У правилах сезону 2021–2022 років ідеться: якщо представник клубу не володіє українською мовою – клуб має забезпечити йому перекладача. Ще рік тому, в сезоні 2020/2021 років регламент дозволяв інтерв'ю російською мовою.

Гравець “Вереса” дав інтерв'ю недержавною мовою після матчу 17-го туру чемпіонату України між “Вересом” та “Динамо”, який відбувся 4 грудня. Розмір штрафу “Верес” не уточнив. 

Клуб також оголосив, що готовий організувати курси української мови для своїх представників, однак зауважив, що це рішення не стосується іноземців – лише громадян України.

Президент “Вереса” Іван Надєїн зазначив, що цілком підтримує вимогу до українських футболістів давати інтерв'ю державною мовою.

“Я також розумію, що є футболісти, які погано знають українську. Зараз уже є тенденція, що їм за це навіть трохи соромно. Інформаційні повідомлення для преси від працівників клубу повинні бути українською мовою”, – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, в Україні 16 липня 2019 року набув чинності Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. 25 квітня 2019 року Верховна Рада України ухвалила закон у цілому.

Згідно з документом, єдиною державною (офіційною) мовою в Україні є українська, її статус як єдиної державної мови зумовлений державотворчим самовизначенням української нації. Цей закон також регулює функціонування і застосування української мови як державної у сферах суспільного життя по всій території України.

Liked the article?
Help us be even more cool!