ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Працювати журналістом у Криму небезпечніше, ніж у Росії – адвокат Єсипенка

23.09.2021, 13:00
Фото - Кримська солідарність
Фото - Кримська солідарність

Адвокат Дмитро Дінзе, який є захисником арештованого в Сімферополі фрілансера Крим.Реалії (проєкт Радіо Свобода) Владислава Єсипенка, зазначає, що зараз працювати журналістом у Криму небезпечніше, ніж у Росії. 

Про це він сказав в інтерв'ю Крим.Реалії.

У цьому, як зізнав сам адвокат, він зміг переконатися на справі Єсипенка.

“Чимало журналістських та розслідувальних організацій закриваються в Росії, тому що небезпечно зараз працювати журналістом, ну а в Криму помножте цю небезпеку на десять. Ви ж розумієте, що Крим мілітаризований досить щільно: куди не плюнь – скрізь ракети, куди не кинь оком – всюди йде солдат у формі або у цивільному”, – сказав Дінзе.

На останньому засіданні суду у справі Владислава Єсипенка в Сімферополі допитали двох свідків із боку обвинувачення – оперативного співробітника ФСБ і одного з понятих, присутніх під час обстеження приміщення, де жив у Криму Владислав Єсипенко.

Наступне судове засідання призначене на 28 вересня. Планується допит оперативного співробітника, який безпосередньо керував обстеженням ділянки місцевості, де, за версією слідства, Єсипенко нібито знайшов гранату.

Раніше Дмитро Дінзе повідомляв Крим.Реалії, що захист намагатиметься не допустити великих термінів ув'язнення для Єсипенка.

Як повідомляв ІМІ, 15 липня в підконтрольному Росії Сімферопольському районному “суді” російський прокурор оголосив обвинувальний висновок у справі журналіста Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Його звинувачують за статтями 223-1 (незаконне виготовлення вибухових речовин, перероблення або ремонт вибухових пристроїв) і 222.1 (незаконні придбання, передання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів) КК Росії. 

Санкції обох статей передбачають до 12 років позбавлення волі. Максимальний термін покарання за сукупністю двох статей – 18 років позбавлення волі.

6 липня Окупаційний суд у Сімферополі продовжив арешт Владиславові Єсипенку до 18 січня. Цього дня Єсипенко знепритомнів, коли його перевозили з будівлі суду до СІЗО.

13 квітня адвокат Владислава Єсипенка Олексій Ладін заявив, що його підзахисному співробітник ФСБ погрожує вбивством у разі відмови від свідчень, даних журналістом під тортурами.

9 квітня Олексій Ладін повідомив, що співробітники ФСБ Росії погрожували розправою Єсипенку після того, як він на суді в Криму звинуватив ФСБ в тортурах.

6 квітня Владислав Єсипенко заявив, що слідчі ФСБ РФ застосовували до нього тортури.

10 березня співробітники ФСБ Росії затримали в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Він брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Журналісту інкримінують збір інформації “в інтересах спецслужб України”, зокрема Служби зовнішньої розвідки, повідомили в Центрі громадських зв’язків ФСБ Росії. Як стверджують в ФСБ, Єсипенко “здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму”.

Liked the article?
Help us be even more cool!