ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупаційний суд у Криму на пів року продовжив арешт журналіста Єсипенка

06.07.2021, 17:07
Фото: krymr.com
Фото: krymr.com

Окупаційний суд у Сімферополі продовжив арешт фрілансеру Радіо Свобода (проєкт "Крим.Реалії") Владиславові Єсипенку на шість місяців, повідомляє Крим.Реалії.

Єсипенко залишиться в СІЗО до 18 грудня. Адвокати поки не коментували рішення російського суду.

Засідання пройшло в закритому режимі.​

Цього ж дня в Києві та Вінниці проведуть акцію на підтримку Владислава Єсипенка. Так, о 18:00 на майдані Незалежності в Києві журналісти й правозахисники зберуться, щоб висловити солідарність із заарештованим у Криму колегою, зазначають організатори заходу. Під час акції планується виступ дружини журналіста Катерини Єсипенко.

Для тих, хто не зможе бути присутнім на акції особисто, організатори пропонують провести онлайн-флешмоб – опублікувати в соціальних мережах фотографію з портретом Владислава Єсипенка і хештег #FreeYesypenko та #CrimeaisUkraine. Також листи для Владислава Єсипенка можна писати на електронну пошту [email protected].

10 березня співробітники ФСБ Росії затримали в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Він брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Єсипенку інкримінують порушення ч. 1. ст. 223.1 Кримінального кодексу РФ (“Незаконні виготовлення, перероблення або ремонт вогнепальної зброї, її основних частин, за винятком вогнепальної зброї обмеженого ураження, а також незаконне виготовлення боєприпасів”). ФСБ заявила, що Єсипенко нібито вів “розвідувально-підривну діяльність в інтересах українських спецслужб”, а саме “здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму”.  

Владислав Єсипенко заявив про тортури з боку російських спецслужб.

Liked the article?
Help us be even more cool!