ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила справу за фактом перешкоджання Любові Величко з боку дружини Шарія

14.09.2020, 11:41
Фото – фейсбук Любові Величко
Фото – фейсбук Любові Величко

Слідчий відділ Броварського відділу поліції Київської області, виконуючи рішення Броварського міськрайонного суду, відкрив кримінальне провадження про перешкоджання журналістці Любові Величко з боку голови Партії Шарія Ольги Шарій та адміністраторів близько десяти телеграм-каналів.

Про це Любов Величко повідомила 11 вересня на своїй сторінці у фейсбуці.

За її словами, до Єдиного реєстру досудових розслідувань за рішенням суду внесли провадження за статтею 171-1 ККУ (перешкоджання роботі журналіста з боку голови Партії Шарія Ольги Шарій та адміністраторів близько десяти телеграм-каналів ("Легитимный", "Резидент" та інші).

Також вона додала, що це кримінальне провадження об'єднали з порушеним 29 липня за ст. 345-1 (погрози вбивством журналісту).

Водночас Величко зауважує, що з моменту відкриття кримінальної справи вона продовжує отримувати погрози насильством і вбивством.

“Ба більше, я регулярно фіксую стеження та переслідування мого авто. Переслідування не припинялося навіть під час моєї відпустки за 700 км від дому в Херсонській області. Днями Максим Поляков (фігурант кримінальної справи) написав, що відкрите стеження за мною там було попередженням. Він нагально не рекомендує мені займатися темою телеграм-каналів”, – написала Величко.

Як повідомляв ІМІ, 20 серпня Броварський міськрайонний суд Київської області зобов'язав поліцію внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинене стосовно журналістки Любові Величко кримінальне правопорушення з боку Ольги Шарій, голови Партії Шарія, передбачене статтею 171 ККУ ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів").

26 серпня журналістка Texty.org.ua Любов Величко подала до Державного бюро розслідувань скаргу на неправомірні дії слідчої Броварського відділку поліції в кримінальному провадженні про погрози.

29 липня журналістка Любов Величко подала до Броварського відділку поліції дві заяви щодо погроз їй убивством та перешкоджання журналістській діяльності після виходу її розслідування про російські телеграм-канали "Тєлєга" для "Слуги". Як телеграм-канали, що, ймовірно, ведуться з Росії, впливають на роботу Ради".

30 липня поліція Київщини відкрила кримінальне провадження за фактом погроз журналістці Любові Величко в соціальній мережі за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України ("Погроза або насильство щодо журналіста").  

30 липня громадські організації та медіа, а також учасники Медіаруху виступили з вимогою швидкого та ефективного розслідування погроз і тиску на журналістку  Любов Величко.

9 серпня міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" закликала українську владу гарантувати безпеку і швидко розслідувати справи Любові Величко та Катерини Сергацкової, яким погрожували в інтернеті. 

Раніше журналістка Любов Величко повідомила про погрози, які почала отримувати після розслідування про російські телеграм-канали.

27 серпня журналістка Texty.org.ua Любов Величко повідомила, що 26 серпня її автомобіль переслідував темний Chevrole Lacetti. Переслідування вона пов'язує з її інтерв'ю під назвою "Координатор "вагнерівської спецоперації" про її провал: "Це банальна зрада" (ІНТЕРВ’Ю, ВІДЕО, ДОКУМЕНТИ), опублікованому 24 серпня на сайті Mind.

Liked the article?
Help us be even more cool!