ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила справу за фактом погроз журналістці Любові Величко

30.07.2020, 14:00
Фото - Андрій Дубчак, Радіо Свобода
Фото - Андрій Дубчак, Радіо Свобода

Поліція Київщини відкрила кримінальне провадження за фактом погроз журналістці Любов Величко в соціальній мережі.

Як повідомляється на сайті Головного управління Національної поліції в Київській області, до Броварського відділу поліції звернулась журналістка із заявою про те, що на власній сторінці в одній з соцмереж вона неодноразово виявляла повідомлення від невідомого з погрозами фізичної розправи на її адресу.

За  даними фактом поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо журналіста).  

Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Як повідомляв ІМІ, 29 липня журналістка Любов Величко подала до Броварського відділку поліції дві заяви щодо погроз їй вбивством та перешкоджання журналістській діяльності після виходу її розслідування про російські телеграм-канали “Тєлєга" для Слуги. Як телеграм-канали, що, ймовірно, ведуться з Росії, впливають на роботу Ради”.

Раніше журналістка Любов Величко повідомила про погрози, які почала отримувати після розслідування про російські телеграм-канали “Тєлєга" для Слуги. Як телеграм-канали, що, ймовірно, ведуться з Росії, впливають на роботу Ради”.

30 липня громадські організації та медіа, а також учасники “Медіаруху” виступили з вимогою швидкого та ефективного розслідування погроз і тиску на журналістку  Любов Величку.

Liked the article?
Help us be even more cool!