ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка отримує погрози після розслідування про російські телеграм-канали

16.07.2020, 10:00
Фото – Любов Величко / Facebook
Фото – Любов Величко / Facebook

Журналістка Любов Величко отримує погрози після розслідування про російські телеграм-канали "Тєлєга" для Слуги. Як телеграм-канали, що, ймовірно, ведуться з Росії, впливають на роботу Ради", яке 13 липня опублікували Liga.net, Texty.org та Інститут масової інформації.

Про це 15 липня вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, інформує "Детектор медіа".

"Після публікації розслідування на мою фейсбук-сторінку була здійснена атака від реальних та фейкових користувачів. Ці коментатори протягом доби обливали мене нецензурною лайкою та погрожували мене знайти й покарати за такі розслідування. Паралельно в особисті повідомлення я отримувала погрози та прокльони, які були направлені на те, щоб я більше не писала на теми, пов'язані з глибинною війною РФ проти України", – розповіла Любов Величко Texty.org.

Крім того, дружина блогера та політика Анатолія Шарія Ольга опублікувала на своєму ютуб-каналі відео, у якому критикувала та обзивала авторку розслідування.

"Я розумію, що моя робота дуже невигідна російським спецслужбам. І я розумію, що вони пильно стежать за мною в розрізі моєї роботи над подібними темами. І тому тиснуть на мене, обливаючи брехнею та фейками. Я вже пережила масовану атаку інтернет-ботів та прихильників Шарія", – каже пані Величко.

Після аналізу понад 10 тисяч повідомлень у телеграм-каналах "Темный рыцарь", "Макс Бужанский", "Dubinsky.pro", "Легитимный" та "Резидент" журналістка визначила, що два останніх можуть адмініструвати з Росії.

"Прочитавши розслідування про вплив телеграм-каналів на депутатів партії "Слуга народу", "Резидент" та "Легитимный" майже добу збиралися із думками – і відреагували на текст аж наступного дня після публікації. Адже узгодження методичок від керівництва ФСБ – про те, як правильно реагувати, – це бюрократичний процес, який не може займати пів години", – сказала вона та додала, що нардеп Максим Бужанський відреагував на розслідування за пару годин після публікації.

За її словами, наступного дня після виходу розслідування телеграм-канали "Резидент" та "Легитимный" опублікували по чотири новини, у яких вони намагалися переконати, що не адмініструються з Росії.

"Підтримати впіймані на злочині телеграм-канали "Резидент" та "Легитимный" з якогось дива побігли інші тг-канали, про яких я жодним словом у своєму розслідуванні не згадувала: "ЗеРада", "Klymenko Time", "Женщина с косой", "Картель", "Наглый наблюдатель", а "Тень на плетень" написало аж дві новини із вигадкою про причетність Сороса до написання тексту", – додала пані Величко та припустила, що ці телеграм-канали долучилися до інформаційного протистояння, бо їх теж адмініструють з Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!