ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд зобов'язав поліцію відкрити справу за фактом перешкоджання з боку дружини Шарія журналістці Любові Величко

21.08.2020, 18:18
Фото – фейсбук Любові Величко
Фото – фейсбук Любові Величко

Броварський міськрайонний суд Київської області зобов'язав поліцію внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинене стосовно журналістки Любові Величко кримінальне правопорушення з боку Ольги Шарій, голови Партії Шарія, передбачене статтею 171 ККУ ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"). 

Про це йдеться в ухвалі суду від 20 серпня, яку журналістка Любов Величко оприлюднила на своїй сторінці у фейсбуці.

Величко оскаржила в суді бездіяльність службових осіб Броварського відділу поліції ГУ НП в Київській області, які відмовилися внести відомості про перешкоджання їй з боку Шарій до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Представник відділу поліції на розгляд скарги до суду не з’явився, хоча про час і місце був повідомлений належним чином.

"Учора відбулося судове засідання, на яке не з'явилася слідча броварської поліції, яка незаконно не внесла до ЄРДР відомості по ст. 171 ККУ стосовно Ольги Шарій та адміністраторів телеграм-каналів, які протягом кількох тижнів обливали мене брудом і здійснювали на мене тиск. Заяву до поліції я подавала ще 29 липня. І тільки сьогодні буде зареєстровано кримінальне провадження по озвучених мною фактах та доказах.

Як я і казала раніше, я буду відстоювати свої права до останнього. І не дозволю заважати мені виконувати свою роботу", – написала журналістка.

Також Величко повідомила, що стосовно слідчої, яка порушила її законні права, вона звернеться до Державного бюро розслідувань.

Як повідомляв ІМІ, 29 липня журналістка Любов Величко подала до Броварського відділку поліції дві заяви щодо погроз їй убивством та перешкоджання журналістській діяльності після виходу її розслідування про російські телеграм-канали "Тєлєга" для "Слуги". Як телеграм-канали, що, ймовірно, ведуться з Росії, впливають на роботу Ради".

30 липня поліція Київщини відкрила кримінальне провадження за фактом погроз журналістці Любові Величко в соціальній мережі за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України ("Погроза або насильство щодо журналіста").  

30 липня громадські організації та медіа, а також учасники Медіаруху виступили з вимогою швидкого та ефективного розслідування погроз і тиску на журналістку  Любов Величко.

9 серпня міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" закликала українську владу гарантувати безпеку і швидко розслідувати справи Любові Величко та Катерини Сергацкової, яким погрожували в інтернеті. 

Раніше журналістка Любов Величко повідомила про погрози, які почала отримувати після розслідування про російські телеграм-канали.

Liked the article?
Help us be even more cool!