ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка Любов Величко написала в поліцію заяви про погрози вбивством та перешкоджання

29.07.2020, 16:01
Фото - фейсбук Любов Величко
Фото - фейсбук Любов Величко

Журналістка Любов Величко подала до Броварського відділку поліції дві заяви щодо погроз їй вбивством та перешкоджання журналістській діяльності після виходу її розслідування про російські телеграм-канали “Тєлєга" для Слуги. Як телеграм-канали, що, ймовірно, ведуться з Росії, впливають на роботу Ради”.

Відповідне відеозвернення вона оприлюднила 29 липня на своїй фейсбук-сторінці.

“Я щойно написала дві заяви стосовно погроз мені і моєму життю вбивством після того, як я написала розслідування, як телеграм-канали впливають на діяльність Верховної Ради та президента”, - сказала вона.

За її словами, вона зустрілася з начальником броварської поліції, який, додала вона, запевнив її, що розслідування справ розслідуватиметься “максимально об’єктивно”. Також її протягом двох годин допитали слідчі броварської поліції і вона побачила, що “вони дуже серйозно сприймають мою заяву”.

“Завтра буде відкрито два кримінальних провадження - одне це погроза вбивством, а друге - це перешкоджання журналістській діяльності. У першій справі йдеться про невідомих осіб, які у фейсбуці погрожували вбити мене за те, що я написала своє розслідування. У другій справі фігурує Ольга Шарій, це дружина скандального блогера Анатолія Шарія, вона є головою партії Шарія. В цій заяві долучено відео, в якому вона обливає мене лайкою, тисне на мене як на журналіста”, - розповіла Величко. 

Також, додала журналістка, у другій справі вона зазначила телеграм-канали “Резидент” та “Легітимній”, а також ще 8 телеграм-каналів, “які протягом тижня тиснули на мене, писали про мене всякі фейки, обливали мене брудом”. 

Любов Величко повідомила, що інформуватиме про хід розслідування.

Як повідомляв ІМІ, журналістка Любов Величко повідомила про погрози, які почала отримувати після розслідування про російські телеграм-канали “Тєлєга" для Слуги. Як телеграм-канали, що, ймовірно, ведуться з Росії, впливають на роботу Ради”.

Liked the article?
Help us be even more cool!