ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка Любов Величко заявила про стеження

27.08.2020, 12:53
Фото – фейсбук Любові Величко
Фото – фейсбук Любові Величко

Журналістка Texty.org.ua Любов Величко повідомила, що 26 серпня її автомобіль переслідував темний Chevrole Lacetti.

Про це вона написала 27 серпня на своїй сторінці у фейсбуці.

"Темний Chevrole Lacetti вчора переслідував мій автомобіль. Демонстративно, попри купу маневрів та блукань вуличками на шляху додому. Було темно, за 100 метрів до мого будинку (це приватний сектор), у місці, де не світить ліхтар, стояв чоловік років 40 в чорній куртці. Щойно автомобіль зрівнявся з ним, він посвітив на водійське сидіння ліхтарем (не мобільним телефоном, а справжнім потужним ліхтарем; до речі, хто з вас востаннє користувався справжнім ліхтарем?)", – написала вона.

У базі МВС номера авто, що її переслідував, не виявилося.

"За законом такі номери прикриття зазвичай використовують правоохоронці (СБУ, Нацпол тощо) в межах оперативно-розшукових дій. Тому я відправила запити в усі правоохоронні органи, бо мені цікаво, чи є я об'єктом слідчих оперативно-розшукових дій. Якщо ні, то проти мене використовуються незаконні методи переслідування. Демонстративно – з метою залякування", – написала вона.

У коментарі ІМІ Любов Величко повідомила, що переслідували її в Броварах, де вона живе.

Переслідування вона пов'язує з її інтерв'ю під назвою "Координатор "вагнерівської спецоперації" про її провал: "Це банальна зрада" (ІНТЕРВ’Ю, ВІДЕО, ДОКУМЕНТИ), опублікованому 24 серпня на сайті Mind.

"Я підозрюю, що це переслідування з метою мене залякати через те, що я відмовилася відповідати на питання СБУ стосовно своїх джерел у матеріалі про вагнерівців. Це їхні методи. Номери прикриття не може використовувати приватна особа. Вони належать силовим структурам", – зазначила Любов Величко.

Фото – фейсбук Любові Величко

Як повідомляв ІМІ, 26 серпня журналістка Texty.org.ua Любов Величко подала до Державного бюро розслідувань скаргу на неправомірні дії слідчої Броварського відділку поліції в кримінальному провадженні про погрози.

20 серпня Броварський міськрайонний суд Київської області зобов'язав поліцію внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинене стосовно журналістки Любові Величко кримінальне правопорушення з боку Ольги Шарій, голови Партії Шарія, передбачене статтею 171 ККУ ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів").

29 липня журналістка Любов Величко подала до Броварського відділку поліції дві заяви щодо погроз їй убивством та перешкоджання журналістській діяльності після виходу її розслідування про російські телеграм-канали "Тєлєга" для "Слуги". Як телеграм-канали, що, ймовірно, ведуться з Росії, впливають на роботу Ради".

30 липня поліція Київщини відкрила кримінальне провадження за фактом погроз журналістці Любові Величко в соціальній мережі за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України ("Погроза або насильство щодо журналіста").  

30 липня громадські організації та медіа, а також учасники Медіаруху виступили з вимогою швидкого та ефективного розслідування погроз і тиску на журналістку  Любов Величко.

9 серпня міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" закликала українську владу гарантувати безпеку і швидко розслідувати справи Любові Величко та Катерини Сергацкової, яким погрожували в інтернеті. 

Раніше журналістка Любов Величко повідомила про погрози, які почала отримувати після розслідування про російські телеграм-канали.

Liked the article?
Help us be even more cool!