ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підозрюваному у вбивстві Фаріон продовжили тримання під вартою

Ірина Фаріон/Фото - philharmonia.lviv.ua.

Галицький районний суд Львова продовжив до 17 листопада тримання під вартою без можливості внести заставу підозрюваному у вбивстві мовознавиці і громадської діячки Ірини Фаріон. 

Таке рішення суд ухвалив 19 вересня, повідомляє Zaxid.net.

Адвокат Ігор Сулима просив суд відправити підозрюваного під домашній арешт. Також, повідомляє Суспільне, суд відмовив адвокату у відводі двох прокурорів без можливості оскарження. Захист подав таке клопотання через начебто “дружні стосунки із донькою Ірини Фаріон”. 

Водночас суд задовольнив клопотання прокурорів та продовжив строк досудового розслідування на шість місяців до 26 січня 2025 року. Прокурори зазначаили, що у межах двох місяців неможливо завершити досудове розслідування, оскільки наразі експертні центри перевантажені. Слідство запланувало 57 експертиз, які мають завершити до кінця листопада. Адвокат підозрюваного вважає, що це затягування слідства.

На засідання приїхала мама підозрюваного Олена й заявила, що його утримують незаконно. Жінка вигукувала, що любить сина, й бачить його вперше за два місяці. Вона звернулася до доньки Фаріон Софії Семчишин й попросила не спілкуватися з її сином.

Водночас у суді підозрюваний заявляв, що йому загрожує смертельна небезпека від російських радикальних угруповань. 

Вбивство Ірини Фаріон

Мовознавиця, громадська діячка Ірина Фаріон померла в лікарні 19 липня 2024 року після замаху на неї, поховали її 22 липня на Личаківському цвинтарі Львова.

25 липня правоохоронці затримали підозрюваного в її вбивстві. 26 липня відбувся спільний брифінг Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Офісу генерального прокурора та Служби безпеки України, де розповіли деталі затримання підозрюваного.

5 серпня 2024 року Львівський апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, який ухвалив підозрюваному у вбивстві Фаріон запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права застави.

22 серпня стало відомо, що Галицький районний суд арештував майно, яке правоохоронці вилучили 14 серпня під час обшуків у справі про вбивство мовознавиці Ірини Фаріон. Серед речей є пістолет ФОРТ 12-Р та набої.

Liked the article?
Help us be even more cool!