ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Петиція про скасування військового обліку для жінок набрала 25 тис. підписів. Її має розглянути Зеленський

28.12.2021, 10:52
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Електронна петиція, розміщена на сайті президента, про скасування наказу Міністерства оборони щодо розширення списку спеціальностей жінок, які підлягають військовому обліку, набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів, повідомляє Ліга.

Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.

Петицію під назвою “Знущання над жінками! Не повинні усі жінки, які мають спеціальність та/або професію, бути військовозобов'язаними” оприлюднено на сайті глави держави 23 грудня.

“Начебто змінився лише перелік, але, згідно з ним, майже всі жінки нашої держави повинні бути військовозобов'язаними. Це неподобство! Жодного громадського обговорення. Жодних підготовчих заходів. Жодного перехідного періоду та роз'яснень щодо механізму реалізації”, – написала ініціаторка петиції Яна Рашевченко.

Наразі статус петиції на сайті глави держави – “очікує розгляду”. Станом на ранок 28 грудня петиція набрала 32 904 голосів.

За законом протягом трьох робочих днів після набранням петицією необхідної кількості голосів Офіс президента повинен повідомити про початок розгляду, який має бути здійснений не пізніше ніж протягом 10 робочих днів після цього повідомлення.

Як повідомляв ІМІ, 17 грудня набрав чинності наказ Міністерства оборони №313, яким розширено перелік професій, представниці яких повинні будуть стати на обов'язковий облік військовозобов'язаних. Серед них є журналістки.

За ухилення від взяття на військовий облік штрафуватимуть у розмірах 850–1700 гривень – на жінку; 5100–8500 гривень – на роботодавця.

Радниця заступника міністра оборони Наталія Воронкова в ефірі Громадського радіо повідомила, що до кінця наступного тижня мають розробити алгоритм, як жінкам стати на військовий облік.

Жінки мають стати на військовий облік до кінця 2022 року.

Міністерство оборони України планує скоротити перелік професій, представниці яких мають стати на військовий облік.

Liked the article?
Help us be even more cool!