ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада видала каналу колишніх медійників Ахметова дозвіл мовити в цифрі

03.11.2022, 13:14
Фото – newsmaker.md / tehznatok.com
Фото – newsmaker.md / tehznatok.com

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала компанії ТОВ “Ми – Україна” (канал “Ми – Україна”) дозвіл на мовлення у воєнний час на вільному каналі в цифровому мультиплексі МХ-2. 

Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні 3 листопада.

Термін дії дозволу – один рік. 

Нагадаємо, 19 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення видала ТОВ “Ми – Україна” з Києва ліцензію на супутникове мовлення. Канал “Ми – Україна” презентували генеральний директор Ігор Петренко та генеральний продюсер Юрій Сугак. Як зазначила Нацрада, за форматом це буде телеканал інформаційний з фільмопоказом. Він розповсюджуватиметься в Україні та інших країнах у межах зони впевненого приймання сигналу супутника. Ліцензію видано на 10 років.

Наприкінці вересня стало відомо, що колишні працівники Медіа Групи Україна заснували ТОВ “Ми – Україна”. Бенефіціарним власником компанії є блогер і політичний експерт Ігор Петренко. Раніше ця компанія називалась “ІТ Інновації”, тоді її власником був Костянтин Ткаченко, до цього – Антон Дідківський. На початку вересня компанію придбав Ігор Петренко, який також обійняв посаду директора. Компанія спеціалізується на телевізійному мовленні.

Екскерівник інформаційної служби “України” Юрій Сугак заявив, що працівники колишнього каналу “Україна 24” будуть залучені до нового проєкту. Команда розпочне роботу над мовленням у YouTube на каналі “Ми – Україна”.

11 липня власник інвестиційної компанії SCM Рінат Ахметов заявив, що компанія виходить з медійного бізнесу та припиняє діяльність онлайн-медіа Медіа Групи Україна через набрання чинності закону про олігархів і неможливість на ринкових умовах продати бізнес за шість місяців, які дає закон.

12 липня інвестиційна компанія Ріната Ахметова SCM заявила про початок процедури припинення випуску друкованих ЗМІ та анулювання всіх державних ліцензій на мовлення та на провайдера програмної послуги, які Медіа Група Україна отримала від держави. Водночас компанія зауважила, що всі активи МГУ (за винятком ліцензій) залишаються в її власності.

21 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензії національних телеканалів “Україна”, “Україна 24”, “Донбас”, “Футбол 1/2/3”, НЛО, “Індиго”.

Liked the article?
Help us be even more cool!