ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада видала ліцензію на мовлення колишнім медійникам Ахметова

20.10.2022, 10:19
Фото – publish.com.ua
Фото – publish.com.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення погодилася видати ТОВ “Ми – Україна” з Києва ліцензію на супутникове мовлення.

Рішення ухвалене на черговому засіданні Нацради 19 жовтня, повідомляє Укрінформ.

Канал “Ми – Україна” презентували генеральний директор Ігор Петренко та генеральний продюсер Юрій Сугак. Останній повідомив, що канал уже два дні виходить в ефірі на YouTube. За його словами, до кінця війни домінуватиме новинний формат, однак надалі планується добирання розважального контенту та створення шоу.

Генпродюсер зазначив, що глядачі бачитимуть знайомі обличчя, зокрема ведучих Олега Панюту, Людмилу Добровольську й Олену Цинтилу.

Як зазначає Нацрада, за форматом це буде телеканал інформаційний із фільмопоказом. Він розповсюджуватиметься в Україні та інших країнах у межах зони впевненого прийому сигналу супутника. Ліцензію видано на 10 років.

Як повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на джерело, Ігор Петренко співпрацює з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком. Однак прессекретарка Єрмака Даша Зарівна спростувала цю інформацію: “100% Ігор Петренко не співпрацює з Андрієм Єрмаком як політтехнолог і не залучений до команди його проєктів”.

Нагадаємо, наприкінці вересня стало відомо, що колишні працівники Медіа Групи Україна заснували ТОВ “Ми – Україна”. Бенефіціарним власником компанії є блогер і політичний експерт Ігор Ігорьович Петренко. Раніше ця компанія називалась “ІТ Інновації”, тоді її власником був Костянтин Ткаченко, до цього – Антон Дідківський. На початку вересня компанію придбав Ігор Петренко, який також обійняв посаду директора. Компанія спеціалізується на телевізійному мовленні.

Екскерівник інформаційної служби “України” Юрій Сугак заявив, що працівники колишнього каналу “Україна 24” будуть залучені до нового проєкту. Команда розпочне роботу над мовленням у YouTube на каналі “Ми – Україна”.

Також джерела ДМ повідомляють, що в новоствореній компанії працюють колишні працівники медіа Ріната Ахметова: Юрій Сугак, Людмила Добровольська, Віталій Тарасов, Олег Панюта, Володимир Коваленко, Ігор Пупков та Олена Цинтила. Згодом вони зможуть стати міноритарними акціонерами.

11 липня власник інвестиційної компанії SCM Рінат Ахметов заявив, що компанія виходить з медійного бізнесу та припиняє діяльність онлайн-медіа Медіа Групи Україна через набрання чинності закону про олігархів і неможливість на ринкових умовах продати бізнес за шість місяців, які дає закон.

12 липня інвестиційна компанія Ріната Ахметова SCM заявила про початок процедури припинення випуску друкованих ЗМІ та анулювання всіх державних ліцензій на мовлення та на провайдера програмної послуги, які Медіа Група Україна отримала від держави. Водночас компанія зауважила, що всі активи МГУ (за винятком ліцензій) залишаються в її власності.

21 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензії національних телеканалів “Україна”, “Україна24”, “Донбас”, “Футбол 1/2/3”, НЛО, “Індиго”.

Медіахолдинг Рината Ахметова “Медіа Група Україна” об'єднує канали “Україна”, “Україна 24”, “Футбол 1/2/3”, “НЛО TV”, “Індиго”, мультимедійну платформу “Сьогодні”, Новинну Групу Україна та інші.

Liked the article?
Help us be even more cool!