ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Канали Ахметова братимуть участь у телемарафонах до моменту анулювання ліцензії

12.07.2022, 16:44

Інвестиційна компанія Ріната Ахметова SCM заявила, що розпочинає процедури припинення випуску друкованих ЗМІ та анулювання ліцензій Медіа Групи Україна. Відповідні документи мають подати до держустанов 12 липня, повідомляється на сайті компанії.

У компанії зазначили, що йдеться про всі державні ліцензії на мовлення та на провайдера програмної послуги, які були отримані МГУ від держави.

Анулювання ліцензій та задоволення заяви про припинення друкованих ЗМІ автоматично позбавляє компанії-власники статусу ЗМІ, і вони мають завершити діяльність. Швидкість ухвалення рішення щодо анулювання ліцензій після подання відповідних заяв – відповідальність держави. Процес може тривати від місяця до двох. 

На цей період, зазначає компанія, МГУ продовжить виконувати взяті на себе зобов’язання за ліцензійними угодами та продовжуватиме трансляцію та участь у національному марафоні новин, а також в іномовленні (FreeДом). 

Вихід будь-яких власних проєктів і виробництво контенту на всіх телеканалах, виданнях, онлайн-майданчиках групи припиняється. Також припиняється дистрибуція цих каналів за кордоном, зокрема в Польщі. 

Водночас компанія зауважує, що всі активи МГУ (за винятком ліцензій) залишаються в її власності. Йдеться про техніку та інше обладнання, про бібліотеку, інтелектуальні права та права на бренди, зокрема – “Україна”, “Україна 24”, “Сьогодні”. Майбутню долі цих активів визначить менеджмент найближчими днями. 

Механізм співпраці з Vogue буде визначений окремо з власником бренду CondeNast шляхом консультацій. 

Також компанія повідомила, що о 00:00 12 липня МГУ припинила оновлення своїх онлайн-медіа.

Усі відносини з партнерами групи обговорюватимуться окремо. 

Як повідомляв ІМІ, 11 липня власник інвестиційної компанії SCM Рінат Ахметов заявив, що компанія виходить з медійного бізнесу та припиняє діяльність онлайн-медіа Медіа Групи Україна. А Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій каналів і від ліцензій друкованих медіа в Україні. Причиною Ахметов назвав набрання чинності закону про олігархів і неможливість на ринкових умовах продати бізнес за шість місяців, які дає закон.

Директорка з комунікацій компанії SCM Наталія Ємченко уточнила, що вихід медіагрупи Ріната Ахметова з медіабізнесу передбачає повернення державі тільки ліцензій на мовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!