ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колишні співробітники медіахолдингу Ахметова зареєстрували свою компанію – ДМ

29.09.2022, 12:40
Фото – 1plus1.ua
Фото – 1plus1.ua

У реєстрі з’явилося товариство з обмеженою відповідальністю "Ми – Україна".  

Як пише "Детектор медіа" з посиланням на власні джерела, це юридична особа проєкту колишніх працівників медіагрупи "Україна".

Бенефіціарним власником компанії є Ігор Ігорьович Петренко. "Детектор медіа" надіслав йому запитання на адресу, вказану в реєстрі. Раніше ця компанія називалась "ІТ Інновації", тоді її власником був Костянтин Ткаченко, до цього – Антон Дідківський. На початку вересня  компанію придбав Ігор Петренко, який також став її директором. Компанія спеціалізується на телевізійному мовленні.

За інформацією джерел, Ігор Петренко – директор департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень. Він також був блогером у різних медіа: телеканал "Апостроф", "Коментарі", як політичний коментатор брав участь у суспільно-політичних програмах, був головним редактором онлайн-видання Realist.online. Ігор Петренко в розмові з "Детектором медіа" сказав, що буде готовий давати коментарі за тиждень. 

Також джерела ДМ повідомляють, що в новоствореній компанії працюють колишні працівники медіа Ріната Ахметова Юрій Сугак, Людмила Добровольська, Віталій Тарасов, Олег Панюта, Володимир Коваленко, Ігор Пупков та Олена Цинтила, які згодом зможуть стати міноритарними акціонерами.

Олег Панюта не став коментувати новий проєкт, але сказав: "Я один з тих, хто про це мріє. Звісно, мені цікавий телевізор. Це те, що я робив останні 30 років. І це бажання в ці непрості часи докладати зусилля до того, щоб  Україна перемагала".

"Детектор медіа" звертався також до Юрія Сугака, однак не отримав відповіді. 

Як повідомляв ІМІ, 11 липня власник інвестиційної компанії SCM Рінат Ахметов заявив, що компанія виходить з медійного бізнесу та припиняє діяльність онлайн-медіа Медіа Групи Україна через набрання чинності закону про олігархів і неможливість на ринкових умовах продати бізнес за шість місяців, які дає закон.

12 липня інвестиційна компанія Ріната Ахметова SCM заявила про початок процедури припинення випуску друкованих ЗМІ та анулювання всіх державних ліцензій на мовлення та на провайдера програмної послуги, які Медіа Група Україна отримала від держави. Водночас компанія зауважила, що всі активи МГУ (за винятком ліцензій) залишаються в її власності.

21 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензії національних телеканалів "Україна", "Україна24", "Донбас", "Футбол 1/2/3", НЛО, "Індиго".

Медіахолдинг Рината Ахметова "Медіа Група Україна" об'єднує канали "Україна", "Україна 24", "Футбол 1/2/3", "НЛО TV", "Індиго", мультимедійну платформу "Сьогодні", Новинну Групу Україна та інші.

Liked the article?
Help us be even more cool!