ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Суспільному почали виходити короткі відео з архівними кадрами про видатні місця та події України

Місцеві канали Суспільного Мовлення запустили в ефір короткі міжпрограмні відео про значущі місця та події України. Відбирає теми й готує проєкт для телеефіру команда, яка працює з архівами та платформою “Суспільне Медіатека”, повідомила пресслужба компанії.

Випуск складається з трьох тематичних блоків. Перший – це відеоряд про певні події в минулому, як-от збори Народного Руху України в 1989-му чи чемпіонат Європи з футболу, який Україна приймала влітку 2012-го. Другий блок – це “замальовки” українських міст: від довоєнного Маріуполя чи українського Севастополя до Києва у 80-х роках чи Запоріжжя в 90-х. І останній блок кожного випуску – це чорно-білі німі хронікальні кадри. Тут глядачі зможуть побачити, яким було Свято виходу на Полонину 1970-го, чи харківський Держпром 1979-го, чи реакцію львів’ян на затемнення сонця 1960-го та багато іншого.

“На сайті “Суспільне Медіатека” ми щодня публікуємо унікальні, цінні, не бачені раніше кадри з усієї України, а цей проєкт дає змогу показати це відео ще й на телебаченні. У наступному випуску, наприклад, будуть кадри з Криму, з українського міста Севастополь за 2002 рік. А далі – Київ у 80-х, Черкаси на початку 2000-х… І ще багато українських міст, визначальних та важливих подій з життя нашої країни, чорно-білі кадри з далекого минулого”, – розповідає продюсерка “Суспільне Медіатека” Ірина Гоць.

За її словами, найважче в роботі над проєктом – вибрати найцікавіше, а потім з цього найцікавішого ще хвилину найкращого. 

“Хочеться показати все, щоб глядачі й користувачі нашого сайту, як і ми щодня, побачили і почули якнайбільше унікального з величезних архівів Суспільного”, – додає Ірина Гоць.

Як повідомляв ІМІ, у грудні 2023 року Суспільне запустило Медіатеку – платформу унікальних архівних відео- та аудіозаписів Суспільного мовлення від 1950-х років і до сьогодні.

Платформа діє за принципом video on demand (VoD). Для перегляду матеріалів користувачам необхідно авторизуватися. У категоріях сайту – за назвою, фільтром чи тегом – можна відшукати відповідне відео чи аудіо. Кожне з них містить опис. Крім цього, платформа пропонує користувачам добірку матеріалів за тегом.

У квітні 2024 року “Суспільне Медіатека” опублікувала ексклюзивні архівні відеокадри Чорнобильської атомної електростанції після аварії 1986 року. 

Liked the article?
Help us be even more cool!