ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне запустило платформу унікальних архівних відео та аудіо

Суспільне запустило Медіатеку – платформу унікальних архівних відео- та аудіозаписів Суспільного мовлення від 1950-х років і до сьогодні.

Про це йдеться на сайті компанії.

Платформа діє за принципом video on demand (VoD). Для перегляду матеріалів користувачам необхідно авторизуватися. У категоріях сайту – за назвою, фільтром чи тегом – можна відшукати відповідне відео чи аудіо. Кожне з них містить опис. Крім цього, платформа пропонує користувачам добірку матеріалів за тегом.

На платформу вже вивантажено близько півтори тисячі відео- та аудіозаписів, і ця робота триває. Суспільне Медіатека стане корисною усім, хто цікавиться українською історією, досліджує історичні події й персоналії, розповідає про них у медіа чи вивчає історію. 

"Величезний пласт роботи, яку вже зробила команда Суспільного спільно з нашими партнерами у цьому проєкті, вражає. І це тільки початок тривалого шляху – збереження, відновлення та оприлюднення архівів Суспільного. Це наша з вами спільна історія", – каже Родіон Кочубей, член правління, відповідальний за напрям операційної діяльності.

"Сьогодні, в умовах російського вторгнення, коли ворог намагається знищити нашу ідентичність, ми докладаємо всіх зусиль, щоб відшукати, відновити, оцифрувати та зберегти якомога більше унікальних записів про минуле й сучасність. Архіви Суспільного – це частина культурної спадщини нашого народу, і ми неймовірно втішені, що маємо можливість поділитися цим здобутком із суспільством", – розповіла Таїсія Турчин, керівниця проєкту з оцифрування архівних матеріалів Суспільного.

Наразі сайт працюватиме в режимі бета-версії. Це дозволить команді зібрати перший зворотний зв’язок про проєкт, проаналізувати уподобання користувачів і загалом протестувати коректність роботи платформи, не припиняючи роботу над наповненням сайту архівними відео та аудіо. 

"Архіви Суспільного дуже довго були захованим скарбом. Захованим від дослідників, від студентів та учнів. Я пишаюсь нашою командою, яка робить ці унікальні відео та аудіо суспільним надбанням", – сказав Юрій Бойчук, технічний директор Суспільного мовлення.

Загалом Суспільне мовлення планує оцифрувати сотні тисяч годин власних архівних матеріалів, де задокументовані події, які мають історичну цінність у становленні незалежності України.

Liked the article?
Help us be even more cool!