ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міноборони заявляє, що сайт зазнав безпрецедентної DDoS-атаки, яка ще триває

16.02.2022, 10:51
Фото – corinna-goering.de
Фото – corinna-goering.de

Міністерство оборони України повідомляє, що офіційний вебпортал відомства зазнав безпрецедентної DDoS-атаки, яка ще триває. 

Атаку спрямовано на максимальне завантаження серверних потужностей, на яких працює сайт.​

“Зловмисники, напевно, знали, що сайт захищений від класичних DDoS-атак, тому вдалися до пошуку вразливих місць у коді самого сайту. Можемо констатувати, що це їм, на жаль, вдалось… Ми маємо розуміння про природу атаки: зловмисники нічого не зламували, не намагалися завантажувати канал або припиняти роботу провайдера, але направили на сайт багато специфічних запитів, щоб перевантажити наявні серверні потужності надлишковими обчисленнями”, – йдеться в повідомленні. ​

Кіберфахівці міністерства налаштували додатковий захист і окремі технічні роботи з відновлення штатного функціонування вебпорталу. ​Також одразу допомогу запропонували партнери зі США, надавши технічні консультації та сервіси додаткового захисту.

Зараз весь трафік сайту кіберфахівці спрямували через додатковий сервіс захисту, що розташований у США.

У міністерстві повідомляють, що саме через необхідність оновлення інфраструктури доступу у всьому світі сайт Міноборони може деякий час здаватися недоступним, але після остаточного оновлення DNS-серверів стабільно функціонуватиме. ​

“Міністерство оборони України без надлишкового трагізму, але з обачливістю усвідомлює, що атаки триватимуть і інколи будуть призводити до тимчасового порушення його роботи, принаймні допоки сайт не буде професійно оновлено.​ Власне, оновлення програмного забезпечення сайту заплановане і відбудеться в плановому порядку”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 15 лютого сайт Міністерства оборони України з невідомих причин припинив роботу, а також сайт Збройних сил України. На перебої в роботі застосунків Приватбанку та Ощадбанку скаржаться їхні користувачі.

Міністерство оборони України повідомило, що офіційний вебпортал відомства зазнав, ймовірно, DDoS-атак, коли фіксувалася надмірна кількість звернень на секунду.

Приватбанк заявив, що банку вдалось усунути наслідки DDоS-атаки та відновити стабільну роботу систем.

За цим фактом Головне слідче управління Нацполіції відкрило кримінальне провадження за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем) та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозв'язку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!