ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила справу за фактом DDoS-атак на українські вебресурси

16.02.2022, 09:52
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом DDoS-атак на низку українських інформаційних вебресурсів 15 лютого.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

Зокрема, було зафіксовано перебої в роботі вебсервісів державних банків. Також атаки зазнали сайти Міністерства оборони та Збройних сил України. 

За зверненням одного з державних банків кіберполіція почала перевірку.

Роботу банківських вебресурсів було відновлено. 

“Робоча група з фахівців основних суб'єктів національної системи кібербезпеки вживає всіх необхідних заходів для протидії та локалізації кібератаки”, – зазначає поліція.

За цим фактом Головне слідче управління Нацполіції відкрило кримінальне провадження за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем) та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозв'язку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, 15 лютого сайт Міністерства оборони України з невідомих причин припинив роботу. На перебої в роботі застосунків Приватбанку та Ощадбанку скаржаться їхні користувачі.

Міністерство оборони України повідомило, що офіційний вебпортал відомства зазнав, ймовірно, DDoS-атак, коли фіксувалася надмірна кількість звернень на секунду.

Приватбанк заявив, що банку вдалось усунути наслідки DDоS-атаки та відновити стабільну роботу систем.

Liked the article?
Help us be even more cool!