ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міноборони: В "Армія+" військові зможуть оновити свій статус про військову службу

У застосунку “Армія+” відтепер можна виправити дані про військову службу. Водночас генерується номер заявки, щоб далі можна було уточнити статус оновлення даних, повідомила пресслужба Міноборони.

Раніше після запуску “Армія+” у частини військовослужбовців інформація про їхню службу не відображалась у застосунку. 

У міністерстві пояснили, що найчастіше це траплялося через те, що оператори ТЦК та СП не оцифрували дані про актуальний статус обліку громадянина. Для виправлення даних користувачеві необхідно було встановити застосунок “Резерв+”, і через нього надіслати запит.

Заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко зазначила, що лише за перші чотири тижні після роботи застосунку дані про свою службу актуалізували понад 60 тисяч військових, зокрема через “Резерв+”. 

“Це було незручно, вимагало встановити ще один застосунок та не давало військовому зворотного зв’язку про свою заявку на оновлення даних. Тому розробили функціонал, який дозволяє оновити інформацію про свою службу через “Армія+” у кілька кліків та отримати номер заявки, щоб далі уточнити по ній статус”, – сказала Черногоренко.

Що треба зробити для оновлення статусу в “Армія+”:

  • завантажити / оновити застосунок і авторизуватися;
  • якщо інформація в реєстрі відсутня, на екрані з’явиться повідомлення “Ми не знайшли даних про вашу військову службу”, тоді натисніть “Я точно чинний військовий”;
  • заповнити форму, вказати необхідні дані та надіслати;
  • отримати номер заявки, завдяки якому можна буде відстежувати її статус, і очікувати сповіщення про результат.   

У Міноборони додали, що загалом за півтора місяця роботи в “Армія+” авторизувалося понад 270 тисяч військовослужбовців. Застосунок  впровадила 1 тисяча військових частин, а також було подано 7 тисяч електронних рапортів, що мають юридичний статус паперового.

Які ще є онлайн-сервіси для військових

Як повідомляв ІМІ, раніше громадська організація “Правозахисний центр для військових “Принцип” (заснована військовим та адвокатом Масі Найємом) запустила чат-бот для військових, ветеранів та їхніх родин на платформі Telegram. Чат-бот працює на основі “Правового навігатора” – онлайн-довідки, яку складають і систематично оновлюють юристи організації.

У лютому 2024 року правовий навігатор “Принцип” для військових, ветеранів та їхніх сімей з'явився у формі застосунку. У застосунок можна завантажити інформацію про ВЛК, МСЕК, рапорти й виплати. Також там додався каталог місць соціальних послуг, відображається перелік медичних закладів, соціальних служб, їхні контакти й розклад роботи за місцем.

Правовий навігатор запустили навесні 2023 року. Спочатку він розповідав про те, які документи необхідні для військових, що отримали поранення.

У травні 2024 року Київ першим в Україні запустив сервіс “Портал Захисників та Захисниць”.

У червні 2024 року Міноборони запустило чат-бот “Армія+”. У ньому військовозобовʼязані, військові та їхні родини зможуть отримати консультації.

Liked the article?
Help us be even more cool!