ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві запустили сервіс "Портал Захисників та Захисниць"

Київ першим в Україні запустив сервіс “Портал Захисників та Захисниць”, повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

“Головна мета сервісу – зробити взаємодію з міськими установами максимально оперативною й ефективною”, – зазначили в КМДА.

Портал працює за принципом “єдиного вікна”. Зараз на ньому представлено понад 40 різноманітних послуг, зокрема:

  • соціальні;
  • медичні;
  • освітні.

Щоб скористатися сервісом, потрібно:

  • зареєструватися;
  • пройти верифікацію;
  • подивитися в особистому кабінеті, які міські послуги можна отримати. 

Через зручний інтерфейс користувачі одразу можуть подати заявку або ж ознайомитися з процедурою отримання послуги, якщо вона потребує офлайн-оформлення.

“Перші 10 послуг уже можна оформити онлайн. Надалі ці переліки доповнюватимуться”, – додали в адміністрації.

Які ще є онлайн-сервіси для військових

Як повідомляв ІМІ, раніше громадська організація “Правозахисний центр для військових “Принцип” (заснована військовим та адвокатом Масі Найємом) запустила чат-бот для військових, ветеранів та їхніх родин на платформі Telegram. Чат-бот працює на основі “Правового навігатора” – онлайн-довідки, яку складають і систематично оновлюють юристи організації.

У лютому 2024 року правовий навігатор “Принцип” для військових, ветеранів та їхніх сімей з'явився у формі застосунку. У застосунок можна завантажити інформацію про ВЛК, МСЕК, рапорти й виплати. Також там додався каталог місць соціальних послуг, відображається перелік медичних закладів, соціальних служб, їхні контакти й розклад роботи за місцем.

Правовий навігатор запустили навесні 2023 року. Спочатку він розповідав про те, які документи необхідні для військових, що отримали поранення.

Liked the article?
Help us be even more cool!