ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мецгер перепросив у журналістів "Схем". Йому огидно і соромно за свій "спалах"

06.10.2021, 13:30
Фото - фейсбук Євгена Мецгера
Фото - фейсбук Євгена Мецгера

Відсторонений голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер попросив вибачення у знімальної групи програми “Схеми” Кирила Овсяного та Олександра Мазура. Мецгер зазначає, що “не мав права на той спалах, він викликає найбільшу огиду і сором саме в мене”.

Про це йдеться у зверненні відстороненого голови правління Євгена Мецгера до представників ЗМІ, повідомляється на сайті банку.

Він зазначив, що “завжди вважав і вважаю свободу слова і вільну пресу фундаментом демократії та справжньої незалежності держави”.

За його словами, наразі він просить вибачення “у формі листа”, але “завжди готовий зробити це у будь-якій зручній їм формі”.

“Події, що сталися у моєму робочому кабінеті 4 жовтня 2021 року та були згодом опубліковані виданням “Схеми”, з мого боку є неприпустимими та стали шоком не тільки для громадськості та журналістської спільноти, але й для мене. Я за природою врівноважена людина і ніколи не думав, що миттєвий емоційний спалах може перерости в лавину імпульсивних та непоправних дій і рішень. Стрес і навантаження цьому не виправдання. Тому я щиро прошу вибачення у працівників видання “Схеми” Кирила Овсяного та Олександра Мазура!”, - зазначив Мецгер.

Також він попросив вибачення у всіх журналістів України: “Моя поведінка глибоко образила весь без виключення журналістський цех, який проявив гідну найбільшої поваги солідарність у відстоюванні прав своїх колег. Я щиро прошу вибачення у всіх журналістів України”.

Крім того, він попросив вибачення у колег, оскільки це завдало “величезної шкоди іміджу банку, моральному духу його чудового колективу і престижу професії банкіра, як такій”. 

“Повторюся, я не мав права на той спалах, він викликає найбільшу огиду і сором саме в мене”, - зазначив він. 

Як повідомляв ІМІ, 4 жовтня в Києві співробітники державного Укрексімбанку напали на знімальну групу “Схем” під час запису інтерв’ю з головою правління фінустанови Євгеном Мецгером прямо в його кабінеті.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів програми “Схеми” (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Укрексімбанк звинуватив журналістів “Схем” у протиправному заволодінні інформацією з обмеженим доступом (банківською таємницею) і порушенні Кодексу етики українського журналіста.

4 жовтня журналістів програми “Схеми” запросили на допит як потерпілих для встановлення всіх обставин події в Укрексімбанку під час запису інтерв'ю з головою правління Євгеном Мецгером.

4 жовтня редакції “Схем” вдалося відновити відео, видалене працівниками Укрексімбанку під час нападу на знімальну групу програми в кабінеті голови державного банку Євгена Мецгера.

5 жовтня Наглядова рада Укрексімбанку повідомила, що розпочала перевірку обставин конфлікту з журналістами “Схем”.

6 жовтня голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер заявив про складання своїх повноважень на час проведення слідчих дій поліції та внутрішньобанкової перевірки щодо конфлікту з журналістами “Схем”.

6 жовтня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що Офіс Генпрокурора не покриватиме дії співробітників державного “Укрексімбанку”, які напали на знімальну групу програми “Схеми”. Відповідальним буде повідомлено про підозру.

6 жовтня Наглядова рада Укрексімбанку прийняла рішення відсторонити голову правління Укрексімбанку Євгена Мецгера від здійснення своїх повноважень на час проведення внутрішнього розслідування.

Liked the article?
Help us be even more cool!