ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Меtа заблокувала в Україні фейсбук-сторінку Шарія

28.02.2022, 13:49
Фото – Ліга
Фото – Ліга

Корпорація Мета заблокувала на території України акаунт пропагандиста Анатолія Шарія, звинуваченого в державній зраді.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

“Дякуємо корпорації Мета за підтримку України в захисті інформаційної безпеки та в спільній боротьбі з дезінформацією і поширенням фейків і ворожих наративів!” – зазначив Центр. 

Як повідомляв ІМІ, президент Володимир Зеленський 16 лютого розширив санкції проти пропагандиста Анатолія Шарія та головного редактора видання “Страна” Ігоря Гужви. Тепер вони поширюються і на інші їхні сайти. 

21 серпня 2021 року Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій щодо подружжя Шаріїв – Анатолія і Ольги та головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужви. 

До санкційного списку також потрапили Бондаренко Алла Іванівна, Солнцева Галина Володимирівна та Лукашина Любов Юріївна. Останні дві пов’язані з Ігорем Гужвою. Так, саме на його дружину Солнцеву зареєстровано ТОВ “Ласмак”, яке володіє виданням “Страна.ua”. Це видання потрапило під заборону.

27 липня 2021 року юрист Марк Фейгін повідомив, що литовський суд відмовив блогеру Анатолію Шарію в оскарженні рішення департаменту міграції Литви й він повинен буде покинути ЄС.

16 лютого 2021 року СБУ повідомила про підозру в скоєнні злочину громадянину України Анатолію Шарію за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) та ч. 1 ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”). Шарія викликали на допит 22 лютого до СБУ.

22 лютого СБУ повідомила, що розцінює неявку Шарія на допит як ухилення від слідства. 

25 лютого СБУ оголосила Шарія в державний розшук. 

1 березня СБУ скерувала до Київської міської прокуратури запити про міжнародну правову допомогу і необхідні матеріали для організації та проведення слідчих дій на території інших країн у кримінальному провадженні стосовно Анатолія Шарія.

31 травня 2021 року українські ЗМІ повідомили, що Литва позбавила статусу біженця політика та блогера Анатолія Шарія, підозрюваного в Україні в державній зраді. 10 травня 2021 року Шарію анулювали всі документи та оголосили його персоною нон ґрата. Шарій оскаржив рішення Литви щодо позбавлення його статусу біженця.

8 червня 2021 року СБУ повідомила, що провела обшуки в засновників громадської організації “Партія Шарія”, причетних до розповсюдження в столичному регіоні агітації із закликами до зміни меж території або державного кордону України. Відкрито кримінальні провадження за статтями про зазіхання на територіальну цілісність України (ч. 1 ст. 110 КК) і підроблення документів (ч. 3 ст. 358 КК). Слідчі дії тривають.

За даними ЗМІ, Шарій проживає наразі в Іспанії.

Liked the article?
Help us be even more cool!