ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шарій оскаржив рішення Литви про позбавлення статусу біженця

01.06.2021, 10:22
Фото – worldbank.org
Фото – worldbank.org

Підозрюваний у держзраді в Україні блогер Анатолій Шарій оскаржив рішення Литви щодо позбавлення його статусу біженця.

Про це розповів у відеоблозі редактор “Європейської правди” Сергій Сидоренко.

“В останній день, який допускається литовським законом, Шарій оскаржив це рішення, і тепер попереду кілька місяців тяганини, а можливо, навіть рік з копійками”, – розповів Сидоренко.

За його словами, тепер суди Литви мають підтвердити, що дії міграційної служби країни щодо Шарія були коректними.

“Доведеться почекати. Рано чи пізно, я абсолютно переконаний, литовська влада переможе і в Шарія не буде статусу”, – вважає Сидоренко.

Позбавлення статусу означатиме для Шарія нелегальне перебування в державах Євросоюзу, додав Сидоренко.

“У нього буде кілька виходів. Один із них – повернутися до України. Ми розуміємо, що він цього не зробить. Одночасно Шарія оголосили персоною нон ґрата в Литві. Це означає, що він не має права в'їхати на територію цієї держави, але, на жаль, може лишатися в інших країнах ЄС, доки його, скажімо, не депортують…

І тут дуже важливо, що Україна веде проти нього справу. У разі якщо українська прокуратура зможе переконати іспанську владу або владу іншої держави ЄС у тому, що розслідування правдиве, його мають видати до України”, – пояснив Сидоренко.

Як повідомляв ІМІ, Литва позбавила статусу біженця політика та блогера Анатолія Шарія, підозрюваного в Україні в державній зраді. 10 травня 2021 року Шарію анулювали всі документи та оголосили його персоною нон ґрата.

16 лютого СБУ повідомила про підозру в скоєнні злочину громадянину України Анатолію Шарію. Підозру оголошено в межах кримінального провадження за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада") та ч. 1 ст. 161 ("Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками").

Проросійського політика і блогера Анатолія Шарія викликали на допит 22 лютого до Служби безпеки України.  

22 лютого СБУ повідомила, що розцінює неявку Шарія на допит як ухилення від слідства. 

25 лютого Служба безпеки України оголосила Анатолія Шарія в державний розшук. 

1 березня СБУ скерувала до Київської міської прокуратури запити про міжнародну правову допомогу і необхідні матеріали для організації та проведення слідчих дій на території інших країн у кримінальному провадженні стосовно Анатолія Шарія.

Liked the article?
Help us be even more cool!