ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лесбійське існування заперечують у різні способи, в медіа зокрема, – ЛГБТ-активістка Шаригіна

12.07.2021, 13:00
Фото – zmina.info
Фото – zmina.info

Дослідження ІМІ показало, що українські медіа ігнорують та не висвітлюють матеріалів, які стосуються лесбійок. Так, лише 1,4% матеріалів стосувалися їх із загальної кількості матеріалів про ЛГБТ+. У 2020 році в моніторинговий період не було зафіксовано жодної згадки про лесбійок.

ЛГБТ-активістка Анна Шаригіна коментує дискримінацію висвітлення лесбійок:  "До геїв серйозніше ставлення в українському суспільстві. Так, їх ненавидять, але й визнають їхнє існування. Про варіації гендерної ідентичності говорять, бо це все ще вважається чимось екстраординарним та екзотичним завдяки гучним обговоренням в американському та європейському медійних полях. Лесбійське ж існування досі заперечується в різні способи: по-перше, стверджують, що гомосексуальні жінки не досить страждають (бо на лесбійок не так часто нападають фізично, як на геїв або на трансжінок).

По-друге, кажуть, що лесбійки не представлені в історії (ну от хіба можна порівнювати Чайковського та Еллен Дедженеріс?). По-третє, переконують, що лесбійки не змогли опанувати свою жіночність та себе: могли б стати чоловіками, а так ні те ні се. Усе це – складні питання дискурсивної влади та ідентичностей: журналісткам та журналістам немає часу розбиратися. Глядач повірить чоловікові, тож хай будуть чоловіки про всяк випадок усюди”.

Окрім цього, Шаригіна звертає увагу на те, що жінок також ігнорують як експерток у медіа:

"У багатьох питаннях, що стосуються влади, грошей, громадського руху, політики або суспільно важливих питань переважну більшість коментарів надають чоловіки. Ба більше, їх кличуть як експертів, мабуть, у 90% таких запитів. Наприклад, якщо подивитися на всі "серйозні" ток-шоу "великого" телебачення, серед шести активно залучених гостей присутні максимум дві жінки – зверніть якось увагу”, – зазначила Анна Шаригіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!