ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Kyiv Post відновить роботу в інтернеті з 8 грудня – гендиректор Люк Шеньє

07.12.2021, 18:07
Фото – Kyiv Post
Фото – Kyiv Post

Англомовна газета Kyiv Post з 8 грудня відновлює щоденне онлайн-висвітлення новин. 

Це анонсував генеральний директор газети Люк Шеньє у листі, поширеному 7 грудня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Kyiv Post відновить щоденне висвітлення новин в інтернеті з 8 грудня. Ми зібрали команду захоплених та досвідчених журналістів, які поділяють цінності Kyiv Post та відданість якісній журналістиці, яка надаватиме вичерпні новини, ідеї, думки та розваги. Починаючи з середи, 8 грудня, ми продовжимо нашу місію із забезпечення міжнародної та внутрішньої аудиторії важливим висвітленням українських справ і залишатимемося маяком демократії та об'єктивності”, – йдеться в листі.

Також у ньому нагадується, що Kyiv Post ухвалив стратегічне рішення видалити свій платний доступ і зробити весь контент безкоштовним онлайн для максимально широкої міжнародної аудиторії.

“Ми поважаємо рішення деяких передплатників скасувати свою передплату після тимчасового зупинення публікацій 8 листопада, тоді як інших (передплатників. – ІФ) торкнулася подальша технічна помилка, яка призвела до подальших скасувань… Повернення коштів почалось і триватиме доти, доки всіх відповідних передплатників не буде повернуто”, – наголосив Шеньє.

За його словами, Kyiv Post перебуває в тісному контакті зі своїм глобальним постачальником послуг з оброблення платежів, який запевнив, що оброблятиме всі платежі з повернення в найкоротші терміни.

Гендиректор також додав, що протягом 2022–2023 років планується долучити кілька нових послуг Kyiv Post різними мовами, зокрема французькою, арабською, українською, німецькою та російською.

Адван Ківан купив Kyiv Post у бізнесмена Мохаммада Захура  2018 року.

За даними системи “СПАРК-Інтерфакс”, ТОВ “Бізнесгруп”, яке є видавцем Kyiv Post і на 60% належить Ківану (ще 40% володіє партнер Ківана за низкою інших проєктів Ольга Павлова), у 2019 році отримало 6,649 млн грн збитку, а 2020 року збільшило збитки на 64,2% – до 10,914 млн грн. Якщо 2019-го компанія отримала дохід від операційної діяльності в розмірі 5,682 млн грн, то 2020-го збиток від цієї діяльності становив 10,914 млн грн.

Як повідомляв ІМІ, 8 листопада власник англомовного видання Kyiv Post Аднан Ківан заявив про тимчасове зупинення роботи редакції для перезавантаження.

Співробітники Kyiv Post заявили про закриття незалежного видання через тиск Аднана Ківана.

Головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва стверджувала, що неофіційні проблеми в редакції Kyiv Post пов’язані з тиском Офісу президента на власника видання Аднана Ківана.

Прессекретар Президента України Сергій Никифоров заявив, що новини про закриття Kyiv Post для них стали “такою ж несподіванкою, як і для решти”.

9 листопада власник Kyiv Post Аднан Ківан заявив, що Офіс президента не тиснув ані на видання, ані на нього особисто для зміни редакційної політики.

11 листопада новим генеральним директором Kyiv Post став Люк Шеньє, який уже очолював видання з 2016 до 2018 року.

15 листопада звільнена команда Kyiv Post заявила, що запускає нове видання.

22 листопада колишня редакція Kyiv Post запустила нове англомовне видання під назвою The Kyiv Independent.

Liked the article?
Help us be even more cool!