ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Севгіль Мусаєва стверджує, що проблеми Kyiv Post пов’язані з тиском Офісу президента. В ОП заперечили

09.11.2021, 10:27
Фото - Київ Пост
Фото - Київ Пост

Головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва стверджує, що неофіційні проблеми в редакції Kyiv Post почалися кілька тижнів тому і пов’язані з тиском Офісу президента на власника видання Аднана Ківана.

Про це Мусаєва написала 8 листопада на своїй фейсбук-сторінці.

Вона зазначила, що Kyiv Post – основне джерело інформації про Україну для посольств, міжнародних організацій та експатів.

“Джерело, яке писало про вагнергейт, офшорний скандал, антикорупційні органи та реформи загалом. Комусь це, напевне, не дуже подобалось. І власнику це дали зрозуміти… Намагатися впливати на Браяна та його колектив – справа марна”, – написала журналістка. 

За її словами, Браян відомий своєю принциповістю і за 25 років зміг зберегти незалежну редакційну політику: “Тому вирішили просто позбавитися”.

Зі свого боку прессекретар Президента України Сергій Никифоров заявив, що новини про закриття Kyiv Post для них стали “такою ж несподіванкою, як і для решти”.

“Що б не було причиною сьогоднішніх новин про KyivPost, сподіваємося, видання продовжить роботу і збереже ту якість та стиль, які ставили його на найвищий щабель серед українських медіа. При цьому ми щиро та неприємно здивовані тим, як окремі політики та медійники заходилися безапеляційно винуватити в ситуації Офіс Президента або навіть його особисто. Для нас сьогоднішні новини стали такою ж несподіванкою, як і для решти. Закликаємо не намагатися робити піар на проблемах авторитетного видання, а натомість брати з нього приклад – будувати собі ім'я щоденною якісною роботою”, – написав він.

Як повідомляв ІМІ, 8 листопада власник англомовного видання Kyiv Post Аднан Ківан заявив про тимчасове зупинення роботи редакції для перезавантаження.

8 листопада співробітники Kyiv Post заявили про закриття незалежного видання через тиск власника, одеського забудовника Аднана Ківана.

Liked the article?
Help us be even more cool!