ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колишня редакція Kyiv Post запустила нове видання The Kyiv Independent

22.11.2021, 11:03

Колишня редакція Kyiv Post запустила нове англомовне видання під назвою The Kyiv Independent. Про це повідомляється на Facebook-сторінці Save the Kyiv Post.

“Ми – це колишня редакція Kyiv Post, 30 журналістів та редакторів, звільнених власником видання за обстоювання редакційної незалежності. Ми запускаємо The Kyiv Independent, тому що Україні потрібна якісна англомовна журналістика, а нашим читачам – ЗМІ, що викликає довіру… Ми щодня будемо розповідати світу правду про Україну: факти про політику та реформи, війну та культуру, підприємництво та наукові відкриття. Ми задіємо безкомпромісні журналістські розслідування, щоб притягнути до відповідальності тих, хто при владі”, – ідеться в повідомленні.

Редакція розраховує на внески читачів і донорів, згодом розвиватиме комерційну діяльність.

Підтримати видання можна на членській інтернет-платформі Patreon щомісячним вкладом на суму від $5.

Як повідомляв ІМІ, 8 листопада власник англомовного видання Kyiv Post Аднан Ківан заявив про тимчасове зупинення роботи редакції для перезавантаження.

Співробітники Kyiv Post заявили про закриття незалежного видання через тиск Аднана Ківана.

Головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва стверджує, що неофіційні проблеми в редакції Kyiv Post почалися кілька тижнів тому і пов’язані з тиском Офісу президента на власника видання Аднана Ківана.

Прессекретар Президента України Сергій Никифоров заявив, що новини про закриття Kyiv Post для них стали “такою ж несподіванкою, як і для решти”.

9 листопада власник Kyiv Post Аднан Ківан заявив, що Офіс президента не тиснув ані на видання, ані на нього особисто для зміни редакційної політики.

11 листопада новим генеральним директором Kyiv Post став Люк Шеньє, який уже очолював видання з 2016 до 2018 року.

15 листопада звільнена команда Kyiv Post заявила, що запускає нове видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!