ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гендиректором Kyiv Post знову став Люк Шеньє

11.11.2021, 11:00
Фото – фейсбук Люка Шеньє
Фото – фейсбук Люка Шеньє

Новим генеральним директором Kyiv Post став Люк Шеньє, який уже очолював видання з 2016 до 2018 року. 

Про це “Детектору медіа” повідомив власник Kyiv Post Аднан Ківан.

За словами Ківана, Шеньє займатиметься наступним етапом розвитку Kyiv Post, зокрема “амбітними планами розширення видання” та “подальшого зміцнення позиції Kyiv Post як глобального голосу України”.

“Ми сподіваємося на продовження нашої тісної співпраці з українською та міжнародною спільнотою в майбутні тижні та місяці, оскільки Kyiv Post входить у захопливий новий етап під керівництвом Люка”, – повідомив Аднан Ківан.

Люк Шеньє заявив, що отримав запевнення від власника Kyiv Post у тому, що “повага до редакційної незалежності, яку він демонстрував протягом трьох років, залишається незмінною”.

“...Я беру на себе цю роль, переконаний, що Kyiv Post відіграє життєво важливу роль у майбутньому України. Я повертаюся в непростий час у 26-річній історії Kyiv Post. Події цього тижня викликали зрозумілу тривогу щодо майбутнього напряму тижневика. Я ціную висловлення занепокоєння, яке пролунало після оголошення в понеділок, і вважаю, що сила почуттів, виражена останніми днями, підкреслює важливість Kyiv Post як флагмана незалежної журналістики та свободи слова в незалежній та демократичній Україні... Пан Ківан, як і раніше, відданий своєму баченню більшого та кращого Kyiv Post. Він також відданий цінностям прозорості та чесності, які визначають Kyiv Post понад чверть століття. Я поділяю це зобов’язання і працюватиму над підтриманням цих цінностей у своїй ролі генерального директора”, – заявив Шеньє.

За словами Шеньє, рішення про зупинення випуску газети від 8 листопада було ухвалене неохоче, цьому передував повний розрив відносин зі співробітниками видання “через протидію планам масштабного розширення Kyiv Post”.

“...Моє перше завдання як нового генерального директора Kyiv Post – віддати шану людям, які зробили цей бренд всесвітньо визнаним символом якісної журналістики. Насамперед я хотів би подякувати колишньому головному редактору Браяну Боннеру за його багаторічну працю. Я вважаю, що без перебільшення можна сказати, що Браян Боннер установив стандарти для покоління українських журналістів. Я також висловлюю щиру подяку та глибоку повагу журналістам та іншим співробітникам Kyiv Post. Я розумію, що несподіваний характер оголошення в понеділок був тривожним, і прагну переконатися, що жоден співробітник не залишиться без розумної матеріальної підтримки, незалежно від того, чи хоче він бути частиною розширеної Kyiv Post”, – заявив новий гендиректор.

Шеньє додав, що найближчими тижнями він сподівається зустрітися з усією командою особисто та обговорити можливість продовження співпраці. Шеньє запевнив, що “Kyiv Post незабаром повернеться” в медіапростір країни.

Громадянин Канади Люк Шеньє очолював Kyiv Post із 2016 до 2018 року, потім він заснував спеціалізоване агентство PLAN C.

У 2005 році заснував у Києві агентство 5th Element Аdvertising, був маркетинговим та цифровим директором MTV Україна. У 2013 році став директором зі стратегії Havas Worldwide в Україні, тоді ж він заснував компанію Titanium Presentations, яка зняла для українського уряду серію промороликів Ukraine. Open for U.

Як повідомляв ІМІ, 8 листопада власник англомовного видання Kyiv Post Аднан Ківан заявив про тимчасове зупинення роботи редакції для перезавантаження.

Співробітники Kyiv Post заявили про закриття незалежного видання через тиск власника, одеського забудовника Аднана Ківана.

Головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва стверджує, що неофіційні проблеми в редакції Kyiv Post почалися кілька тижнів тому і пов’язані з тиском Офісу президента на власника видання Аднана Ківана.

Прессекретар Президента України Сергій Никифоров заявив, що новини про закриття Kyiv Post для них стали “такою ж несподіванкою, як і для решти”.

9 листопада власник Kyiv Post Аднан Ківан заявив, що Офіс президента не тиснув ані на видання, ані на нього особисто для зміни редакційної політики.

Liked the article?
Help us be even more cool!