ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова звернеться до ДБР через зупинення трансляції "Думської TV"

23.12.2019, 17:00
Фото – ukrstream.tv
Фото – ukrstream.tv

Члени Комітету Верховної Ради з питань свободи слова 20 грудня ухвалили рішення звернутися до Державного бюро розслідувань для з’ясування обставин, які стали причиною зупинення трансляції телеканалу “Думская TV”.

Про це 20 грудня сказав голова Комітету, народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Нестор Шуфрич, повідомляє “Детектор медіа”.

Під час засідання Верховної Ради він виступив із заявою від фракцій “Слуга народу” і “Опозиційна платформа – За життя”. Нестор Шуфрич поінформував, що ДБР також попросять перевірити наявність ознак злочину, передбаченого ст. 171 Кримінального кодексу України, щодо втручання в журналістську діяльність працівників телеканалу, яке спричинило зупинення телетрансляції каналу “Думская TV”.

Крім того, виступив народний депутат Володимир Ар’єв. Він заявив, що в обшуках на телеканалі в Одесі фракція “Європейська солідарність” вбачає спробу політичного тиску на незалежні засоби масової інформації.

Як повідомляв ІМІ, 20 грудня в Одесі співробітники НАБУ провели обшук у приміщенні телеканалу “Думська TV”. Керівництво телеканалу вважає обшуки політично мотивованими і називає їх тиском на свободу слова ЗМІ.

20 грудня Національне антикорупційне бюро заявило, що обшуки на телеканалі “Думська” жодним чином не пов'язані з діяльністю ЗМІ та журналістів. Слідчі дії проводяться в межах розслідування можливих зловживань службових осіб Одеської облради під час продажу у вересні 2018 року нежитлових приміщень.

20 грудня “Думська” повідомила, що під час обшуку в редакції телеканалу “Думська TV” співробітники Національного антикорупційного бюро України не вилучили жодного документа, проте забрали записи з камер відеоспостереження і карту пам'яті камери оператора каналу, який фіксував їхні дії.

20 грудня одеські журналісти заявили про відсутність в області будь-якої гарантії їхньої безпечної роботи, а також про бездіяльність місцевих посадовців у питаннях захисту свободи слова та гідності.

Liked the article?
Help us be even more cool!