ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НАБУ заявило, що обшуки у "Думської" не пов'язані з діяльністю ЗМІ та журналістів

20.12.2019, 13:12
Фото – dumskaya.net
Фото – dumskaya.net

Національне антикорупційне бюро заявляє, що обшуки на телеканалі “Думська” жодним чином не пов'язані з діяльністю ЗМІ та журналістів. Слідчі дії проводяться в межах розслідування можливих зловживань службових осіб Одеської облради під час продажу у вересні 2018 року нежитлових приміщень. Про це повідомляється на сторінці НАБУ у фейсбуку.

Згідно з повідомленням, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП проводять низку обшуків в Одесі, зокрема за адресою Канатна, 10, де розташована ТРК “Думська”.

“Слідчі дії санкціоновані, їх здійснюють у межах розслідування можливих зловживань службових осіб Одеської облради під час продажу у вересні 2018 року нежитлових приміщень за адресою Лідерсівський бульвар, 13 (Одеса), на користь ТОВ “Крок вперед”, – йдеться в повідомленні.

Метою проведення слідчої дії в приміщенні, яке наразі використовує ТРК “Думська”, є пошук документів щодо передання права власності на нежитлові приміщення за адресою Лідерсівський бульвар, 13. 

“Ці документи, як вважає слідство, можуть знаходитися за адресою Канатна, 10, через те, що зазначене ЗМІ та ТОВ “Крок вперед” мали одних і тих самих бенефіціарних власників. Наголошуємо, слідчі дії жодним чином не пов'язані з діяльністю ЗМІ та журналістів”, – зазначають у НАБУ.

Попередня правова кваліфікація – ч. 2 ст. 364 КК України.

У свою чергу “Думська TV” пояснила, що єдиним бенефіціаром телеканалу “Думська ТБ” є Михайло Шмушкович, який ніколи не був засновником ТОВ “Крок вперед”, а також з 2015 року не займає ніяких посад в органах влади та місцевому самоврядуванні, та Шмушкович не є депутатом.

“Що стосується документів про передачу права власності, то їх, звичайно ж, слід шукати не на телеканалі, а там, де вони повинні бути - в управлінні майнових відносин облради, у нотаріуса, який засвідчувати договір, і у реєстраторів.

“Цілком очевидно, що і саме провадження, і сьогоднішні слідчі дії є політично мотивованими і пов'язаними в тому числі з позицією, яку займає наш холдинг щодо того, що відбувається в країні”, - зазначає редакція.

Як повідомляв ІМІ, 20 грудня в Одесі співробітники НАБУ проводять обшук у приміщенні телеканалу “Думська TV”. За попередньою інформацією, обшук пов'язаний з тим, що в правоохоронців є питання до одного з власників будинку.

Керівництво телеканалу вважає обшуки політично мотивованими і називає їх тиском на свободу слова ЗМІ.

20 грудня одеські журналісти заявили про відсутність в області будь-якої гарантії їхньої безпечної роботи, а також про бездіяльність місцевих посадовців у питаннях захисту свободи слова та гідності.

Liked the article?
Help us be even more cool!