ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет гуманітарної та інформполітики пропонує Раді розглянути законопроєкти про медіа в лютому

21.01.2021, 10:15
Фото – unsplash.com
Фото – unsplash.com

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики пропонує парламенту розглянути обидва законопроєкти про медіа №2693-д та №2693-2 в лютому.

За таку пропозицію до проєкту порядку денного п’ятої сесії парламенту, яка розпочинається з 1 лютого, члени комітету проголосували на засіданні 18 січня, повідомляє “Детектор медіа”.

Так, члени комітету пропонують розглянути 17 медійних і рекламних законопроєктів. Також у лютому на розгляд парламенту пропонуються законопроєкти: №4413 про внесення змін до Закону України “Про Суспільне телебачення і радіомовлення України” щодо усунення колізії в питанні призначення та звільнення членів наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України депутатськими фракціями і групами; №4212 про внесення змін до статті 22 Закону України “Про рекламу” щодо реклами електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

У березні члени комітету пропонують визначитись із законопроєктами: №2072 про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” щодо вдосконалення механізмів забезпечення прозорості власності та фінансування аудіовізуальних (електронних) ЗМІ; № 4188 про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” щодо протидії інформаційній війні; № 4107 про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

У квітні комітет пропонує розглянути законопроєкти: №2576 про внесення змін до Закону України “Про Суспільне телебачення і радіомовлення України” (щодо підвищення ефективності роботи Національної суспільної телерадіокомпанії України); №4348 про внесення змін до деяких законів України щодо розміщення зовнішньої реклами; №2340 про українську жестову мову.

А у травні – №3079 про внесення змін до частини восьмої статті 72 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” щодо забезпечення свободи слова та вираження поглядів; №3427 про внесення змін до Закону України “Про рекламу” щодо протидії дискримінації за ознакою статі.

На останні місяці п’ятої сесії (червень-липень) парламенту пропонують розглянути такі законопроєкти: №2381 про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері доступу до інформації щодо вдосконалення їхніх окремих положень; №3660 про внесення змін до Закону України “Про доступ до публічної інформації” щодо надання відповідей на запити; №3749 про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” стосовно здійснення Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення наглядових повноважень у період дії обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19); №4230 про внесення змін до Закону України “Про Суспільне телебачення і радіомовлення України” щодо стимулювання ефективності роботи Національної суспільної телерадіокомпанії України та оптимізації її державного фінансування.

Сам комітет уже розглянув частину цих законопроєктів і надав Верховній Раді свої висновки щодо них, а частину передаватимуть на розгляд у сесійній залі в міру готовності.

Як повідомляв ІМІ, законопроєкт “Про медіа” (№2693), який був зареєстрований у Верховній Раді 27 грудня 2019 року, пропонував запровадити спільне регулювання у сфері медіа як поєднання функцій та засобів державного регулювання і галузевого саморегулювання.

19 травня 2020 року Верховна Рада відправила законопроєкт №2693 “Про медіа” на доопрацювання в Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.

5 лютого 2020 року Комітет Верховної Ради з питань свободи слова більшістю голосів представників фракції “Слуга народу” підтримав законопроєкт №2693 “Про медіа” і рекомендував парламенту ухвалити його в першому читанні. Водночас комітет не підтримав альтернативний проєкт закону №2693-1 “Про медіа”, авторами якого є представники фракції “Європейська солідарність”.

17 січня 2020 року Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроєкт №2693 “Про медіа”.

Юрист ІМІ Алі Сафаров нагадав, на якому етапі ухвалення законопроєкту.

Liked the article?
Help us be even more cool!