ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет гуманітарної політики рекомендував ухвалити законопроєкт "Про медіа" за основу

17.01.2020, 17:00
Фото – tsn.ua
Фото – tsn.ua

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроєкт №2693 “Про медіа”, повідомляє “Детектор медіа”.

За проголосували дев’ять членів комітету, проти – троє (представники “Опозиційної платформи – За життя”), утрималися троє (представники “Європейської солідарності”).

Альтернативний законопроєкт № 2693-1 теж винесуть на розгляд пленарного засідання Верховної Ради.

Депутати “Опозиційної платформи – За життя” не встигли підготувати свій альтернативний проєкт. Про це сказав член комітету Юрій Павленко, який пропонував передати обидва проєкти на доопрацювання.

Голова комітету Олександр Ткаченко сказав, що проєкт №2693 надішлють на експертизу до Ради Європи. Представники громадськості просили надати їм слово, але Ткаченко запросив усіх охочих на публічне обговорення, що відбудеться наступного тижня.

“Цей закон за свободу слова, він регулює медіаіндустрію, зокрема онлайн-медіа, які раніше не регулювалися”, – наголосив Ткаченко.

Нагадаємо, 27 грудня 2019 року група народних депутатів зареєструвала законопроєкт №2693 “Про медіа”. Його авторами стали члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, Микита Потураєв, Євгенія Кравчук, Ірина Констанкевич, Олександр Кабанов, Андрій Боблях, Єлизавета Богуцька, Тетяна Тябуха, Павло Сушко, Дмитро Нальотов, а також членкиня Комітету з питань свободи слова Тетяна Циба.

Новий законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам: про телебачення і радіомовлення, про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, про інформаційні агентства, про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів, про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації.

Центр демократії та верховенства права закликав профільний комітет Верховної Ради та парламент провести ефективне обговорення і розгляд поправок до законопроєкту про медіа для ухвалення якісного закону в першій половині 2020 року. Інтернет-асоціація України (ІнАУ) запропонувала парламентським комітетам повернути законопроєкт авторам на доопрацювання.

15 січня 2020 року група народних депутатів від фракції “Європейська солідарність” зареєструвала альтернативний проєкт закону “Про медіа” № 2693-1.

Liked the article?
Help us be even more cool!